Istanbul Aquarium


Inaugurat in iunie 2011 si situat in Mall-ul Aqua Florya, Aquariumul din Istanbul este unul dintre cele mai mari aquariumuri din intreaga lume.

Ce poti vedea la Istanbul Aquarium

La Istanbul Aquarium se gasesc peste 17.000 de specii marine ce pot fi vazute in cele 17 zone diferite, cu tematici ce variaza de la Marea Neagra la Oceanul Pacific sau paduri tropicale. In fiecare sectiune pot fi vazute specii de pesti din toate colturile lumii dar si animale care traiesc pe malul apelor, in mlastini, delte si fluvii.

Rechin la Istanbul Aquarium Rechin la Istanbul Aquarium

Istanbul Aquarium este locul unde pot fi vazuti primii pinguini polari din Turcia, rechini tigru sau pesti piranha cu burta rosie.

Tematica fiecarei zone a fost creata tinand cont de caracteristici culturale, istorice, arhitecturale ale regiunii pe care o prezinta si fiecare spatiu este imbogatit cu elemente decorative, jocuri interactive, filme, efecte vizuale si grafice ce ofera informatii despre aceste regiuni si speciile ce pot fi admirate. In fiecare zona exista efecte sonore si sisteme de lumini menite sa puna in valoare si mai bine speciile de pesti si creaturi marine expuse.

La Istanbul Aquarium puteti vedea unele dintre cele mai periculoase animale din lume cum ar fi serpi anaconda de peste 2.5 metri lungime, rechini, pesti piranha, pisici de mare si alte creaturi care traiesc in marile si oceanele lumii, sau pe malul apelor.

In rezervorul principal poate fi admirata cea mai mare creatura din aquarium, rechinul lamaie, o specie rara de sturion rusesc care isi are originea in vremea dinozaurilor si pestele clovn, cel care poate trai intre anemonele otravitoare din mare pe care le foloseste pentru adapost si protectie.

Pisica de mare la Istanbul Aquarium Pisica de mare la Istanbul Aquarium

Pe langa toate acestea, la Istanbul Aquarium mai puteti vedea pestele garoupa (grouper), cel care are abilitatea de a isi schimba sexul dar si pinguini care pot sta aproape 10 minute sub apa, plus multe alte creaturi extrem de interesante.

Zona dedicata padurii tropicale este la fel de impresionanta avand diferite specii care traiesc in conditii diferite de temperatura si umiditate cum ar fi broscute colorate si otravitoare, caimani pitici, cea mai mica specie de crocodili din lume. Zona padurii tropicale recreaza atmosfera dintr-o adevarata padure tropicala multumita speciilor de plante ce au fost aduse din Costa Rica.

Scufundari la Istanbul Aquarium

Rezervorul principal are o capacitate de 4000 de metri cubi de apa si in el traiesc peste 5000 de creaturi. Turistii pot face scufundari in acest acvariu gigant iar cei care petrec cele 30 de minute sub apa primesc un certificat de scufundare de la Istanbul Aquarium. Pentru cei care nu au mai facut scufundari dar doresc sa obtina acest certificat, se pot oferi si lectii de scuba diving chiar la Istanbul Aquarium. Singura conditie pentru a va putea alatura programului de antrenament este sa stiti sa inotati.

Scufundari la Istanbul Aquarium Scufundari la Istanbul Aquarium

Sesiunile de hranire a animalelor de la Istanbul Aquarium

Turistii au sansa de a asista la hranirea pestilor si animalelor de la Istanbul Aquarium. Spectacolul oferit de hranirea vietatilor de la aquarium poate fi urmarit din tunelul zonele dedicate Atlanticului de mijloc si cel vestic dar si din tunelul din zona Panama. Orele la care se hranesc animalele sunt anuntate in fiecare zi si spectacolul acesta face din Istanbul Aquarium o experienta deosebita mai ales pentru cei mici. Hranirea rechinilor zebra, pisicilor de mare, grouperilor si al celorlalte vietati din bazinul principal se face la ora 11:00 in fiecare zi, cu exceptia zilei de luni. Sesiunea de hranire are loc la 10:30 in zilele cand are loc si scufundare si se petrece in fata tunelului din zona Panama.

Rechinii tigru sunt hraniti la 14:30 miercurea si duminica, in timp ce caimanii pitici din padurea amazoniana sunt hraniti la 16:00 in fiecare sambata.

La finalul turului prin aquarium puteti desigur sa va opriti in magazinul de suveniruri de unde puteti cumpara un magnet sau o cana care sa va aminteasca de vizita.

Preturi
Pretul de intrare la Istanbul Aquarium este 99 de lire turcesti pentru adulti. Daca faceti rezervare online, pretul scade la 89 de lire. Copiii sub doi ani nu platesc intrare, iar cei cu varsta intre 2 si 12 ani platesc 69 de lire. Iarasi, daca faceti rezervare online, pretul biletelor pentru copii scade la 62 de lire turcesti. Exista si posibilitatea achizionarii unor bilete pentru familii. O familie cu un copil, plateste 210 lire turcesti, iar una cu doi copii plateste 280 de lire. Bilete online pot fi cumparate de pe site-ul oficial Istanbul Aquarium.

Orar:
Aquarium Istanbul este deschis intre orele 10:00 si 20:00 in fiecare zi.

Locatie:
Istanbul Aquarium se afla pe partea europeana a orasului, in Florya. Dupa ce coborati la statia Besyol a metrobus-ului, puteti lua un microbuz pana la Florya. Exista de asemenea si autobuze speciale care merg la Istanbul Aquarium cu plecare din Taksim si Sultanahmet dar si din Sirkeci. Puteti lua aceste autobuze speciale daca aveti un bilet valid la Istanbul Aquarium. Asa ca puteti cumpara biletele online atat pentru discount-ul oferit cat si pentru a putea luat aceste autobuze gratuit.

Vizualizari: 9438