Turnul Galata din Istanbul


Turnul Galata (Galata Kulesi) a dominat Beyoglu (cartier) inca din 1348 el fiind construit de o colonie genoveza ca parte din fortificatie si servea ca turn de observatie. Dupa ce otomanii au cucerit Istanbulul in anul 1453, turnul a devenit inchisoare si hambar naval. In timpul sec al XIX-lea a servit ca punct de observatie pentru desele incendii ce aveau loc in oras deoarece erau multe case din lemn.

Turnul Galata din Istanbul Turnul Galata din Istanbul

Din turn se poate vedea o priveliste panoramica minunatata a orasului. Pentru a urca in turn puteti folosi unul din cele doua lifturi care va vor duce pana la etajul 7 al turnului. De acolo mai trebuie sa urcati inca cateva trepte pentru a ajunge pe balconul turnului.

In momentul in care coborati din lift, puteti citi o legenda conform careia un aviator, Hezarfen Ahmet Çelebi, in anul 1348, a zburat cu aripi artificiale facute de el, din turnul Galata deasupra Bosforului pana la Üsküdar (in partea asiatica) in total fiind un zbor de 3,3 km. Desi descoperirile stiintifice curente ne dovedesc ca acest fapt a fost (si inca este) imposibil, Sultanul Murad al IV-lea a fost atat de impresionat, dar si speriat in acelasi timp de capacitatile aviatorului incat l-a trimis pe acesta in exil in Algeria.

Etajele superioare ale turnului sunt utilizate de un restaurant si o cafenea, tot acolo seara se organizeaza spectacole cu specific turcesc.

Orar:
Turnul Galata este deschis in fiecare zi intre 9:00 si 20:00

Adresa:
Piata Galata (Galata Meydanı), Şişhane.
Puteti ajunge urcand dealul de la Podul Galata sau puteti cobori dealul din Istiklal Caddesi

Preturi:
Taxa de intrare in turn este de 35 de lire turcesti. Cardul Istanbul Museum Pass nu poate fi folosit pentru a vizita Turnul Galata.

Vizualizari: 1166