Marea Moschee din Dubai


Marea Moschee din Dubai este centrul vietii religioase din oras. Impresionanta prin simpla sa marime, Marea Moschee poate gazdui peste o mie de credinciosi si este situata in apropiere de Muzeul Dubai si langa souk-ul de tesaturi. Turistii apartinand altor religii decat cea musulmana nu au acces in moschee insa pot urca in minaret de unde se pot face fotografii.

Marea Moschee din Dubai este una dintre cele mai mari moschei din Emiratele Arabe Unite si desi pare o cladire istorica, ea nu este chiar atat de veche. Moscheea ce poate fi vazuta astazi a fost ridicata in anul 1998, urmand ce-i drept proiectul cladirii initiale care a fost prima data inaltata in anul 1900. Prima moschee a fost demolata pentru a face loc uneia mai noi, in 1960. Aceasta din urma a fost si ea demolata in 1998, pentru a face loc moscheei ce poate fi vazuta astazi.

Zidurile in culoarea nisipului incadreaza perfect Marea Moschee in zona din jur, aceasta fiind situata in centrul istoric al orasului, Bur Dubai. Coloritul si decoratiunile de inspiratie persana fac ca cea mai buna perioada in care puteti vizita zone sa fie seara, chiar la apusul soarelui cand moscheea este scaldata intr-o lumina magnifica.

Marea Moschee din Dubai Marea Moschee din Dubai

Cladirea in sine este una impozanta, desi e austera si in mare parte lipsita de decoratiuni. Exceptia o reprezinta infloriturile coranice ce se pot vedea deasupra intrarii principale. Acoperisul moscheei are nu mai putin de noua domuri mari si 45 de domuri mai mici. La toate acestea se adauga minaretul ce poate fi vizitat si de turistii non-musulmani, care are o inaltime de 70 de metri. Dintre toate moscheile din Dubai, Marea Moschee se lauda cu cel mai inalt minaret, privelistile ce pot fi vazute din el fiind la fel de impresionante. In apropiere de Marea Moschee din Dubai se gaseste si Templul Hindu un alt loc interesant si care pare total izolat de restul orasului.

Adresa:
Strada Ali Bin Abi Taleb, Dubai, EAU.

Transport:
Autobuz: linia C7.
Metrou: Al Fahidi Metro Station 2.

Informatii practice despre vizita la Marea Moschee

Programorele de operare

Moscheia este deschisa zilnic de la 09:00 la 13:00.

Preturibilete de intrare

Intrarea este gratuita.

Locatieadresa si transport

Jumeirah Beach Road, Jumeirah 1 - Dubai.

Vizualizari: 375