Emirates Towers din Dubai


Emirates Towers din Dubai este un complex format din doi zgarie-nori ce au inaltimi de 365 de metri si respectiv 309 metri. Acest complex a dominat Bulevardul Sheikh Zayed inainte de sosirea unui pretendent serios la titlul de obiectivul turistic principal din Dubai - Burj Khalifa.

Cele doua turnuri au destinatii diferite. Unul dintre ele este cladire de birouri, celalalt este ocupat de un hotel. Turnul ce gazduieste sedii de firme, este mai inalt decat cel care care este ocupat de Jumeirah Emirates Towers Hotel. Cu toate acestea, turnul mai inalt are 54 de etaje, cu doua mai putine decat turnul cu inaltimea mai mica. Acest lucru oarecum curios se datoreaza inaltimii individuale a etajelor care sunt mai inalte la cladirea de birouri decat la turnul ocupat de hotel.

Turnurile Emirates din Dubai Turnurile Emirates din Dubai

Emirates Tower One, asa cum este numit turnul in care se afla sedii de firme, este unit de Emirates Tower Two printr-o punte pietonala unde exista o multime de magazine. Hotelul din Emirates Tower Two este unul dintre cele mai apreciate hoteluri de business din Orientul Mijlociu si ofera o serie de privelisti panoramice care ar taia respiratia si celor mai pretentiosi dintre turisti.

Cladirile au fost realizate de firma de arhitectura NORR, care a fost desemnata castigatoarea unei competitii internationale de design ce a fost lansata chiar de Seicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, Vice-Presedintele si Premierul Emiratelor Arabe Unite si in acelasi timp conducator al Dubaiului. El a fost si cel care a initiat proiectul. Printre organizatiile si companiile care isi au sediul in Emirates Towers se numara Cartier, Rolls Royce sau BMW. Desi dupa aparitia in peisaj a celei mai inalte cladiri din lume, Burj Khalifa, Emirates Tower One si-aa pierdut statutul de cea mai inalta cladire din Dubai, complexul Emirates Towers a continuat sa ramana un simbol care atrage turistii ce viziteaza orasul Dubai.

Adresa:
Sheikh Zayed Road, Dubai, EAU.

Transport:
Metrou: Statia Emirates Towers de pe magistrala rosie.

Vizualizari: 300