Parc Guell din Barcelona


Parc Guell este opera lui Antoni Gaudi, cel ce si-a lasat amprenta intr-un mod remarcabil asupra orasului Barcelona. Parcul Guell este la fel de deosebit si special ca si celelalte opere ale lui Gaudi. Amenajarea parcului a fost incredintata lui Gaudi de catre Eusebi Guell care a dorit crearea unui parc plin de stil pentru aristocratia Barcelonei.

Iguana de la intrarea in Parc Guell din Barcelona Iguana de la intrarea in Parc Guell din Barcelona

Parcul contine structuri de piatra uimitoare si cladiri fascinante. La intrarea in parc se afla celebrul dragon care este ornat in culori diverse si care aproape ca a devenit o emblema a Barcelonei. Coloritul sau ii confera un aer aproape magic si hipnotic. In varful dealului pe care este amenajat Parc Guell, este o zona amenajata ca o terasa care ofera o priveliste superba a parcului si a intregului oras Barcelona. Aici se gasesc banci din mozaic multicolor care impresioneaza prin infatisarea lor.

In Parc Guell se gaseste si o casa in care Gaudi a trait la un moment dat pentru o perioada. Casa acum a fost transformata in muzeu si contine piese de mobilier extrem de interesante proiectate de acelasi Gaudi. Pentru a vizita parcul Guell trebuie sa va pregatiti pentru a merge ceva vreme pe jos deoarece cea mai apropiata statie de metrou este la aproximativ 10 minute de mers pe jos. Din cauza locatiei si marimii sale ar trebui sa rezervati cel putin jumatate de zi vizitarii parcului Guell dar se merita din plin.

Orar:
Parc Guell se deschide la 10:00 AM iar ora de inchidere poate varia putin in functie de sezon, insa este in jur de ora 21:00 PM.

Transport:
Metrou: L3 (Lesseps)

Preturi:
Intrarea in parc este gratuita.

Adresa:
Carrer d'Olot, 13, 08024 Barcelona

Vizualizari: 1346