Casa Batllo din Barcelona


Casa Batllo este o cladire restaurata de Antoni Gaudi ce a fost contruita in 1877 si remodelata intre anii 1905 si 1907. Este situata pe Passeig de Gracia in cartierul Eixample in Barcelona.

Cladirea este cunoscuta sub numele de "Casa dels ossos" ("Casa Oaselor") si are intr-adevar un aer visceral si organic. Initial a fost construita pentru o familie de clasa medie dintr-un cariter prosper al Barcelonei.

Casa Batllo din Barcelona - Fatada Casa Batllo din Barcelona - Fatada

Casa Batllo arata de-a dreptul remarcabil ca orice alta cladire proiectata de Gaudi si se incadreaza perfect stilului Modernista sau Art Nouveau. Cladirea arata ca cel care a conceput-o a incercat sa evite liniile drepte cu desarvasire iar majoritatea fatadei este decorata cu un mozaic facut din bucatele de ceramica variat colorate. Pentru vizita la Casa Batllo, la dispozitia turistilor stau ghiduri audio in opt limbi care pot oferi mult mai multe informatii legate de aceasta cladire remarcabila si despre maestrul care a desavarsit-o, Antoni Gaudi.

Casa Batllo din Barcelona - Interior Casa Batllo din Barcelona - Interior

Informatii despre vizitarea Casei Batllo

Orar:
Casa Batllo este deschisa in fiecare zi din an de la 9:00 AM la 9:00 PM, ultima intrare fiind la 8:20.
Foarte rar, Casa Batllo are un program scurt de vizitare, pana la ora 2:00 PM, datorita unor evenimete pe care le gazduieste.

Preturi:
Adulti: 18.15 €;
Studenti si pensionari: 14.55 €;
Grupuri de peste 20 de persoane: 15.45 €;
Copiii sub 7 ani beneficiaza de intrare gratuita.

Transport:
Autobuze: 7, 16, 17, 22, 24 si 28.
Metrou: L2, L3 si L4 (Passeig de Gracia).

Adresa:
Casa Batllo, Passeig de Gracia, 43 08007, Barcelona

Vizualizari: 3744