Palatul de Muzica Catalana din Barcelona


Palau de la Musica Catalana, Palatul de Muzica Catalana este o sala de concerte ce a fost construita in Barcelona intre anii 1905 si 1908 pentru corul unei societati culturale fondate in 1891 care a ocupat un rol foarte important in miscarea culturala cunoscuta sub numele de Renasterea Catalana.

Palatul de Muzica Catalana a fost inaugurat pe 9 februarie 1908. Proiectul a fost finantat in principal de aceasta societate culturala dar contributii importante au avut si unii industriasi catalani si membrii ai burgheziei. Palatul i-a adus arhitectului ce l-a conceput si un premiu din partea municipalitatii.

Palau de la Musica Catalana din Barcelona Palau de la Musica Catalana din Barcelona

In 1997, Palau de la Musica Catalana a fost declarat parte a patrimoniului universal UNESCO. Astazi mai bine de jumatate de milion de oameni asista anual in Palatul de Muzica Catalana la spectacole muzicale ce cuprind o gama variata de genuri muzicale de la muzica simfonica la muzica de jazz sau muzica de camera.

Cladirea este construita in stilul "modernista" consacrat de Antoni Gaudi si iese puternic in evidenta si datorita frumusetii sale dar si pentru ca in zona in care este amplasata nici o alta cladire nu are nimic deosebit.

Orar:
Receptia este deschisa de la 9:00 AM la 9:00 PM.
Aici puteti consulta programul de spectacole si puteti achizitiona bilete.

Transport:
Autobuze: 17, 19, 40 si 45
Metrou: L1 si L4 (statia Urquinaona).

Adresa:
C/ Palau de la Musica, 4-6 08003, Barcelona.

Vizualizari: 289