Primaria Seviliei


Primaria Seviliei sau Ayuntamiento este situata intre Plaza de San Francisco si Plaza Nueva. A fost construita la inceputul secolului al 16-lea intr-un stil renascentist local. In secolul al 15-lea cei 24 de delegati ai Seviliei ce formau consiliul orasului se reuneau la Plaza de la Virgen de Los Reyes in apropierea Turnului Giralda. Dupa ce Sevilia a obtinut monopolul comertului cu Lumea Noua in 1503, s-a decis ca orasul a capatat o importanta prea mare pentru ca demnitarii sa se intruneasca in aer liber si atunci s-au demarat planurile pentru construirea unei primarii. Locatia aleasa pentru cladire, atunci cunoscuta sub numele de Palatul Consistorial, a fost istorica piata San Francisco.

Primaria Seviliei Primaria Seviliei

Constructia Primariei din Sevilia a inceput in 1527 sub supravegherea lui Diego de Riano si a fost finalizata sapte ani mai tarziu. Fatada cladirii ce se invecineaza cu Plaza de San Francisco este in mod minunat decorata intr-un stil cunoscut sub numele de „plateresque”, o versiune a stilului renascentist caracterizat de multe decoratiuni complicate. Fatada este decorata cu figuri mitice si istorice, inclusiv Hercule, considerat fondatorul Seviliei si Iulius Cezar, cel care a reconstruit orasul dupa ce l-a invins aici pe Pompei. Se poate vedea si simbolul Seviliei, (NO8DO), deasupra magnificului decor atat de elaborat. Partea estica a cladirii, cea care se afla spre Plaza Nueva este mai putin oranmentata. Avand un stil neo-clasic, aceasta a fost creata in anul 1891 atunci cand cladirea Primariei din Sevilia a fost renovata si extinsa de arhitectii Demetrio de los Rios si Balbino Marron.

Partea veche a cladirii ce gazduieste Primaria Seviliei are in interior o serie de camere cu decoratiuni extraordinare, cu tavane sculptate si o serie de modele in lemn. Niste scari in til gotico-renascentist fac legatura intre parter si etajul superior. Printre cele mai deosebite camere se numara Sala Capitular, Sala de los Fieles Ejecutores, Salon Colon si Casa Consistorial care are un tavan superb. Camerele sunt decorate cu picturi ale unor mari artisti cum ar fi Velazquez, Zurbaran si Valdes Leal.

Vizualizari: 193