Sevilia - Informatii Practice


Transport Sevilia
Reteaua de autobuze din oras se bazeaza pe patru linii de transport principale: C-1, C-2, C-3 si C4, care au rute circulare, urmand reteaua de drumuri in forma de cercuri a orasului. Alte patru linii transversale de transport si o serie de linii de autobuz radiale care duc spre centru completeaza reteaua de autobuze ale orasului Sevilia. Cele mai importante statii de autobuz sunt la Plaza Nueva si la Plaza de la Encarnacion (ambele in centrul istoric), La Barqueta si Prado de San Sebastian.

Din anul 1992 Sevilia beneficiaza de o linie de tren de mare viteza (AVE) care ajunge la Madrid Puerta de Atocha in doua ore si jumatate. Acest tren calatoreste de la Sevilia la Madrid de 15 ori pe zi si se opreste in Cordoba si Ciudad Real. Preturile pentru acest tren difera in functie de ora din zi la care se efectueaza calatoria. Gara principala din Sevilia se numeste Santa Justa, pe Av. de Kansas City.

Aeroportul din Sevilia se numeste San Pablo si aici aterizeaza zilnic zboruri dintre Paris sau Londra dar si multe zboruri interne dinspre Valencia, Bilbao, Las Palmas, Tenerife, Madrid sau Barcelona. Aeroportul San Pablo se afla la 12 km nord de oras si se afla pe autostrada E5 ce leaga Sevilia de Madrid.

Siguranta
Desi infractiunile majore sunt practic inexistente in Sevilia, exista totusi mici agresiuni, cum ar fi furtul din buzunare, iar principalele tinte ale hotilor sunt turistii care de obicei nu prea dau multa atentie bunurilor lor in zone turistice aglomerate. Desi nu strica sa fiti precauti, sansele de pati ceva sunt foarte mici, Sevilia fiind un oras foarte sigur. Daca totusi sunteti victima unui jaf, pentru a il raporta trebuie sa va duceti la politie - policia nacional. Exista sectii de politie - comisarias - raspandite prin tot orasul. Cea mai apropiata de centrul orasului este situata la Alameda de Hercules.

Numere de urgenta in Sevilia:
Urgente: 112
Ambulanta: 061
Politie: 091
Pompieri: 080
Politia locala/munincipala: 092
Departamentul politiei pentru straini: 954 24 94 96

Desi multe tari au consulate in Sevilia pe langa ambasadele din Madrid, Romania nu are un astfel de consulat, asa ca daca aveti nevoie de asistenta din partea statului roman va trebui sa calatoriti pana la Madrid.

Clima in Sevilia
Cea mai buna perioada de a vizita orasul Sevilia in functie de vreme este primavara. Lunile mai si iunie sunt perfecte pentru o vizita in Sevilia, la fel si septembrie si incepulul lui octombrie. In aceasta perioada temperaturile sunt in jur de 28-30 de grade in medie. Pe timpul verii nu este prea indicat sa va planificati o vacanta in Sevilia pentru ca vremea poate deveni caniculara. Iernile sunt blande si temperaturile pot ajunge si la 20-25 de grade dar pot scadea si sub 0 grade, insa nu prea este o perioada buna pentru vizitarea orasului deoarece soarele se afla pe cer doar sase ore pe zi, lasand foarte putin timp pentru plimbari.