Corida din Sevilia


Istorica Corida a Seviliei a fost construita in secolul al 18-lea. Arena care are o capacitate de aproximativ 12.500 si este una dintre cele mai celebre coride din toata Spania. In trecut, luptele de tauri erau tinute in Plaza de San Francisco, o piata istorica din apropierea Primariei Seviliei. Prima arena temporara din lemn a fost construita in 1730 in apropierea locatiei actuale a Plaza de Toros. Arena avea o forma rectangulara ceea ce reprezenta un avantaj pentru tauri, care se puteau retrage intr-unul din colturi. A fost catalogata ca nesigura pentru luptatori si in 1933, structura a fost inlocuita cu o arena rotunda, tot din lemn.

Plaza de Toros de Maestranza Plaza de Toros de Maestranza

In 1761 s-a decis ridicarea unei arene permanente pe locul unui targ. Superba corida pe care o putem vedea astazi a fost proiectata de Vicente San Martin, cel care a creat o structura eleganta intr-un stil arhitectonic specific local. A fost nevoie de inca un secol ca arena sa fie terminata complet, lucru ce s-a intamplat in 1881. Astazi arena inca poate gazdui aproximativ 12.500 de spectatori.

Chiar daca nu sunteti amatori de coride, Plaza de Toros de Maestranza merita sa fie vizitata chiar si numai pentru arhitectura sa istorica. Tururile cu ghid duc vizitatorii prin arena printr-o mica capela – unde toreadorii se roaga sa nu fie loviti de coarnele taurilor impotriva carora urmeaza sa lupte – si apoi in grajduri, unde puteti vedea caii picadorilor (calaretii care injunghe taurul cu o lance). Parte integranta a Plaza de Toros este si Muzeul de Istorie a Coridelor, unde pot fi admirate, picturi, costume si alte obiecte ce au legatura cu toreadorii si coridele.

La baza coridei se gaseste o statuie a lui Francisco Romero Lopez, cunoscut mai mult sub numele de Curro Romero, un toreador foarte celebru din Sevilia care a activat in coride din anii 1950 pana in anii 1990.

Adresa:
Paseo de Cristobal Colon, 12
41001 Sevilla, Spania

Transport:
Tramvai: Plaza Nueva

Vizualizari: 1000