Turnul de Aur din Sevilla - Torre del Oro


Torre del Oro (Turnul de Aur) este un turn istoric de observatie ce a fost construit la inceputul secolului al 13-lea de dinastia maura Almohad ce domina atunci orasul Sevilia. Turnul gazduieste astazi un muzeu naval si este un obiectiv turistic important din capitala Andaluziei. Turnul de Aur este una dintre cele mai fotografiate atractii ale orasului si datorita faptului ca beneficiaza de o localizare in vazul tuturor, pe o promenada mare chiar pe malul lacului in apropierea centrului istoric al orasului.

Turnul de Aur este o mostenire a dinastiei maure Almohad, cea care a controlat mare parte a sudului Spaniei pana la momentul cand a avut loc „reconquista” – recucerirea zonei de catre crestini. Varful turnului in forma de cupola este o parte mai recenta a turnului fiind adaugata in anul 1760.

Torre del Oro din Sevilia Torre del Oro din Sevilia

Turnul a fost ridicat in jurul anului 1220 din ordinul guvernatorului Abu Eola. Turnul era parte a zidului defensiv al orasului si era legat de un alt turn octogonal din apropiere – Torre de la Plata sau Turnul de Argint – care a rezistat si el peste secole. Dupa ce a fost construit, turnul a fost folosit pentru a controla accesul in portul orasului. Un lant imens era legat de Torre del Oro si de un alt turn ce se gasea pe cealalta parte a raului. Atunci cand lantul era ridicat, intrarea vaselor in oras era oprita.

Muzeul Naval din Torre del Oro

Dupa recucerirea Seviliei, turnul a fost folosit ca inchisoare. Legendele spun ca a fost folosit si ca adapost pentru amanta Regelui Pedro I. Ulterior turnul a fost folosit pentru multe alte scopuri, dintre cele mai diverse iar la un moment dat au exista chiar voci care au propus demolarea sa. In zilele noastre Turnul de Aur din Sevilia gazduieste un muzeu naval ce expune o colectie legata de istoria maritima bogata a orasului si a legaturilor Seviliei cu Lumea Noua.

Numele de Turnul de Aur vine probabil de la decoratiunile initiale ale turnului. O alta explicatie a numelui acestui turn este data de aurul ce era descarcat aici in perioada in care Sevilia detinea monopolul asupra comertului cu Lumea Noua.

Adresa:
Paseo de Cristobal Colon, Sevilia

Pret:
Marti - Gratuit.
In restul zilelor intrarea costa 1 €.

Orar:
Luni - inchis
De marti pana vineri: 10:00 - 14:00
Sambata si duminica: 11:00 - 14:00

Vizualizari: 864