Biserica Sfantul Sebastian din Salzburg


Pe aleea Linzergasse la numarul 41 se gaseste biserica Sf. Sebastian si Cimitirul Sf. Sebastian care este lipit de aceasta biserica. Aici se gaseste mormantul familiei Mozart dar si Mausoleul Printului Arhiepiscop Wolf Dietrich von Raitenau.

In apropiere se gaseste "Bruderhaus" care a servit ca spital si azil de batrani inca din secolul al 15-lea. Biserica Sf Sebastian a fost construita in anul 1512 dupa ce s-a renuntat la cimitirul Catedralei. Cimitirul era mai vechi si fusese creat initial pentru oamenii saraci, cei bolnavi de ciuma sau pentru leprosi, dar a castigat in importanta prin construirea bisericii.

Biserica Sfantul Sebastian din Salzburg Biserica Sfantul Sebastian din Salzburg

Sebastianskirche este o cladire in stil baroc, construita de Kassian Singer intre anii 1749 si 1753, dar are si unele elemente in stil rococo printe decoratiuni. Un foc in anul 1818 a distrus mare parte din interiorul cladirii, inclusiv picturile altarului si frescele de pe tavan de Paul Troger. La Sebastianskirche exista inca trei altare laterale pe langa altarul principal.

Pe peretele de la intrarea in biserica se gaseste o statuie a Sfantului Sebastian, opera a lui Konrad Asper intre anii 1614 si 1620. Aceasta a fost folosita ca decoratiune a portii Linzertor pana cand partea de fortificatie din care aceasta facea parte a fost demolata in anul 1894.

La intrarea in cimitirul Sf Sebastian se gaseste mormantul lui Theophrastus Bombastus de Hohenheim, numit si Paracelsus. Acesta a murit in 1541 intr-un han de pe Kaigasse din Salzburg. Alte persoane celebre inmormantate aici sunt tatal si sotia lui Wolfgang Amadeus Mozart, Leopold si Constanze si Printul Arhiepiscop Wolf Dietrich von Raitenau, caruia i s-a refuzat un loc in Domul din Salzburg de catre succesorul sau Printul Arhiepiscop Markus Sittikus.

Biserica nu se viziteaza in timpul slujbelor.

Adresa:
Linzer Gasse 41
5020 Salzburg

Vizualizari: 237