Podul Galata (Galata Köprüsü) din Istanbul


Podul Galata (Galata Köprüsü) este cel mai vechi pod peste Golden Horn (estuar si port natural unde navele bizantine si otomane precum si cele comerciale erau ancorate) si a fost construit in anul 1453. Podul are 490 metri lungime, 42 de metri latime, are 22 de pontoane si face legatura intre centrul istoric al orasului si cartierul Eminonu (in acest cartier se afla principalele institutii religioase ale Imperiului Otoman precum si Palatul Imperial).

Podul Galata din Istanbul Podul Galata din Istanbul

In timpul zilei, pe Podul Galata se poate vedea un flux continuu de oameni ce traverseaza intre Beyoglu si Eminonu dar si cativa pescari care spera sa aiba fir intins in apele de sub pod. Vanzatori stradali, aflati parca intr-o procesiune nesfarsita, incearca sa ademeneasca trecatorii cu tot felul de marfuri de la covrigi cu susan proaspeti pana la ceasuri Rolex contrafacute. In partea de jos a Podului Galata, restaurantele si cafenelele servesc mancare si bauturi pana tarziu in noapte. Asadar veniti aici negresit pentru a va relaxa in compania unei beri si a unei narghilele, in timp ce admirati feriboturile ce vin si pleaca de la docurile Eminonu si Karakoy.

Pentru a trai o experienta deosebita in Istanbul, puteti vizita Podul Galata si la apusul soarelui. In acest moment al zilei, turnul istoric Galata este inconjurat de pescarusi iar moscheile de pe cele sapte coline ale Istanbulului pot fi admirate pe fundalul unui cer rosu aprins. Intreaga experienta este completata de izurile de tutun cu mere venite dinspre cafenelele ticsite cu clienti de sub pod.

Adresa:
Piata Galata (Galata Meydanı), Şişhane

Vizualizari: 1236