Turnul de televiziune din Berlin


Berliner Fernsehturm este un turn TV care se ridica la o inaltime de peste 360 de metri fata de baza sa futurista aflata in partea de sud a Alexanderplatz. Turnul este cea mai inalta structura din oras si poate fi vazut cu usurinta din orice parte a orasului. Ideea acestui turn a aparut in 1958, cand guvernul Germaniei de Est a dorit ridicarea unui turn de birouri ce trebuia sa fie un simbol al orasului in Alexanderplatz. Drept urmare arhitectii germani Jorg Streitparth si Hermann Henselmann – un arhitect socialist cunoscut pentru turnurile sale de la Karl Marx-Allee – au propus construirea unui turn de televiziune ce avea sa se numeasca Turnul Semnalelor.

Ideea nu a fost pusa in aplicare pana la sfarsitul anilor 1960 cand a fost relansata. O echipa de arhitecti est germani a proiectat turnul din beton inalt de 368 de metri care a fost apoi construit cu ajutorul unor ingineri suedezi. Turnul are si o sfera mare din metal si o antena deasupra acesteia.

Turnul de televiziune din Berlin Turnul de televiziune din Berlin

Cand a fost deschis in 1969 turnul era mandria Republicii Democrate Germane si a propagandei comuniste care proiecta aici filme despre calitatea exceptionala a vietii din Berlinul de Est. Chiar si astazi, turnul este inca unul dintre cele mai importante obiective turistice din Berlin iar in 1993 a fost in mod oficial numit una dintre atractiile orasului.

Lifturile de la baza turnului duc turistii spre platforma de observatie aflata in sfera de deasupra turnului. De aici se poata admira o panorama de 360 de grade a orasului Berlin de la o inaltime de 203 metri. In functie de vreme vizibilitatea poate ajunge pana la 40 de km. 

Adresa:
Alexanderplatz
10178  Berlin

Transport:
tramvai: M2, M4, M5, M6
metrou: U2, U5, U8 - Alexanderplatz
autobuz: 248 - Alexanderplatz

Orar:
martie - octombrie: zilnic: 9:00 - 24:00
noiembrie - februarie: zilnic: 10:00 - 24:00

Preturi:
Adulti: 9,50 €
Bilet redus: 4,50 €

Vizualizari: 1516