Algarve - Cea mai sudica regiune a Portugaliei continentale.


Membrii TVL au petrecut un inceput de octombrie in Portugalia, intr-o vacanta care a combinat cateva zile relaxante cu unele zile ceva mai active. In randurile de mai jos incercam sa impartasim din momentele acestui periplu pe plaiurile lusitane cu vizitatorii site-ului nostru.

Vizita in Portugalia a inceput cu un zbor Air France in urma caruia bagajele unuia dintre noi au fost ratacite iar cand am ajuns in Lisabona, vremea nu era nici ea prea atragatoare. Putem spune deci ca inceputul nu a fost deloc grozav insa de aici lucrurile nu au mers decat spre bine. Ne-am ridicat masina inchiriata din aeroport si am pornit spre Algarve, regiunea din sudul Portugaliei care se lauda cu unele dintre cele mai frumoase plaje din lume.

Drumul din Lisabona pana la hotelul Montinho de Ouro din Luz este impecabil si a durat ceva mai putin de trei ore. Algarve este cea mai sudica regiune a Portugaliei continentale. Pare o zona ce traieste aproape exclusiv din turism si activitati conexe. In ziua imediat urmatoare sosirii noastre vremea s-a indreptat si noi am inceput o serie de excursii care au vizat principalele orase si plaje din Algarve. Am fost in orase si statiuni ca Faro, Portimao, Lagos sau Albufeira si ne-am bucurat de soare si apa limpede pe plaje cum ar fi “Praia do Camilo” sau “Praia de Dona Ana”, niste locuri absolut superbe cu un relief ce reuseste sa faca dintr-o simpla zi la plaja un adevarat spectacol al naturii.

  • Excursie cu caiacul in Algarve
  • Excursie cu caiacul in Algarve
  • Excursie cu caiacul in Algarve

Excursie cu caiacul in Algarve

Pentru a condimenta zilele acestea de odihna am ales din oferta abundenta de excursii a agentilor locali. Din Lagos spre exemplu se organizeaza o multime de excursii si exista un mare numar de ghisee ambulante de-a lungul falezei, de unde se pot obtine informatii si se pot cumpara bilete. Noi am ales doua dintre aceste excursii si putem spune ca ne felicitam pentru alegerile facute. Una dintre excursii a fost o plimbare cu caiacul printre stancile si grotele din apropiere de Lagos in compania unui ghid, care ne-a aratat cele mai interesante privelisti de pe mare ale acestor stanci, adevarate minuni ale naturii. Datorita acestei excursii am devenit ceva mai iscusiti in manuirea padelei de caiac si am intrat insotiti de ghidul nostru si in cateva dintre grotele create de valurile Oceanului Atlantic de-a lungul timpului, fapt care a adaugat un strop de adrenalina la plimbarea noastra.

  • Excursie delfini Algarve
  • Excursie delfini Algarve
  • Excursie delfini Algarve
  • Excursie delfini Algarve

Excursie cu barca la delfini

A doua excursie a fost cu Tornado, o ambarcatiune gonflabila foarte puternica, care ne-a purtat cu viteza in larg pentru a vedea delfini in libertate. In timpul acestei excursii am avut ocazia de a admira aceste animale superbe de la mai putin de un metru distanta; am vazut numerosi delfini si am reusit sa facem si o multime de poze. Cateva dintre ele le puteti vedea mai sus

Dupa cinci zile petrecute in Algarve in care am vazut o multime de locuri frumoase si am gustat din delicioasele fructe de mare locale si am mancat peste proaspat la aproape fiecare masa am plecat inapoi spre Lisabona, dornici sa descoperim cat mai multe dintre valentele Portugaliei - nu inainte de a decreta ca Algarve, Portugalia este o destinatie garantata de TVL.