Ce poti vizita intr-o vacanta in Portugalia


Portugalia este o tara cu un potential turistic enorm si in ultimii ani a inceput sa fie descoperita de tot mai multi romani.  Lisabona, Sintra, Fatima, Algarve sau Porto sunt destinatii care incep sa insemne ceva si pentru turistul din tara noastra. Lisabona este un oras ce poate fi vizitat in mare masura la pas si un loc in care obiectivele turistice se gasesc din belsug. Din capitala Portugaliei se poate face o excursie de o zi la Sintra unde se poate vizita Palatul Regal, sau puteti petrece ceva vreme in Estoril sau Cascais. Tot in Sintra se gaseste si Palatul Pena, un exemplu de arhitectura ecleziastica ce combina stilurile neo-gotice, islamice si neo renascentiste intr-un mod aparte.

Fatima este poate unul dintre cele mai cunoscute orase din Portugalia. Basilica Maicii Domnului de aici este un important obiectiv turistic dar si un celebru loc de pelerinaj. Biserica Manastirii Batalha trebuie si ea vizitata; este locul unde puteti admira arhitectura sa gotica de-a dreptul impresionanta dar si vitraliile de exceptie. Aceasta biserica este parte a Patrimoniului Universal UNESCO.

In partea de sud a tarii se afla coasta Algarve, locul unde va puteti bucura de mare si plaje superbe dar si locul unde puteti face excursii pe mare pentru a vedea delfini. Daca va mai raman cateva zile va puteti indeparta de Peninsula Iberica pentru a petrece cateva zile in Madeira, puteti merge sa vizitati Porto, oras important aflat mai la nord sau puteti merge la Evora, oras aflat la aproximativ 150 de km de Lisabona, pentru a vizita cel mai important monument gotic din Portugalia: Catedrala din Evora.

Cabo da Roca este un alt loc pitoresc, ce reuseste sa fascineze turistii. Privelistile sunt frumoase si pot constitui un motiv pentru care sa va amintiti de excursia in Portugalia multi ani dupa ce va intoarceti acasa.

Excursie Portugalia - Zona Algarve

AlgarveExcursie Portugalia

Maraton Lisabona

Maratonul din LisabonaExcursie Portugalia

Cabo da Roca

Cabo da RocaExcursie Portugalia

Castele din Sintra

Castele din SintraExcursie Portugalia