Artis Zoo din Amsterdam


Fondata in 1838 Gradina zoologia Artis este inca la fel de incantatoare ca si acum aproape doua secole. Gradina zoologica nu este numai o oaza de liniste chiar in mijlocul unui oras foarte agitat, dar este si adapostul a peste 700 de specii de animale si 200 de specii de arbori multe pe cale de disparitie. Artis zoo este una din putinele gradini zoologice din Europa care are atat de multe cladiri interesante in perimetrul sau. Printre acestea se remarca Marele Muzeu (1855), cladirea unica a Bibliotecii (1867) si Aquariumul (1882).

Gradina Zoologica din Amsterdam Gradina Zoologica din Amsterdam

In zona Aquariumului puteti observa vietatile ce traiesc in apa ce curge prin canalele din Amterdam sau puteti face poze crocodililor.

La gradina Botanica puteti admira diversitatea de plante si copaci. Specii exotice pot fi vazute in sere aclimatizete. Muzeul Geologic si Planetariumul reprezinta o alta parte a complexului Artis. In Planetariu, puteti urmari o prezentare fascinanta a evolutiei planetei noastre de la nasterea universului pana in prezent sau puteti face o calatorie virtuala in sisteme planetare indepartate. Tot aici puteti vizita si muzeul geologic pentru a afla mai multe lucruri interesante despre trecutul planetei noastre.

Muzeul zoologic, gazduieste unele dintre cele mai interesante colectii stiitifice ale secolului al XIX-lea precum si un mare numar de alte expozitii. Daca vizitati gradina Artis duminica puteti sa beneficiati din plin de turul cu ghid gratuit.

Informatii practice despre vizita la Artis Zoo Amsterdam

Programorele de operare

09:00 - 18:00, in fiecare zi.

De la 21 mai 2020, trebuie sa faceti o rezervare pentru a vizita Artis Zoo. Aceasta masura a fost luata in contextul pandemiei de coronavirus.

Preturibilete de intrare

Adulti: € 24.00
3-9 ani: € 20.50
0-2 ani: Gratuit

Nu se poate plati cu cash.
Toate platile se fac online sau cu card contactless la fata locului

Locatieadresa si transport

Adresa: 1018 TM Amsterdam, Olanda

Transport: Tramvaiul 14 sau Autobuzul N87 pana la statia Amsterdam ARTIS

Vizualizari: 337