Piata Albert Cuyp din Amsterdam


Piata Albert Cuyp se afla situata pe strada cu acelasi nume fiind una dintre cele mai haotice si populare piete din Amsterdam. A devenit un adevarat obiectiv turistic si de aceea este mai mereu plina de straini. Cu toate acestea localnicii continua si ei sa o frecventeze. Piata Albert Cuyp este ideala pentru shopping in Amsterdam dar si doar pentru o mica plimbare. Piata continua sa fie in topul atractiilor din Amsterdam.

Piata Albert Cuyp din Amsterdam Piata Albert Cuyp din Amsterdam

Piata Albert Cuyp poarta numele unui pictor din secolul al XVII-lea si este localizata in zona din Amsterdam numita De Pijp. Piata in sine exista cel putin de pe vremea acestui pictor si a fost infiintata de vanzatori ambulanti care isi amplasau aici tarabele pentru a vinde tot felul de bunuri. Abia in anul 1905 oficialitatile au legalizat existenta pietei in acest loc. Piata era deschisa doar sambata seara. Dupa cativa ani, deoarece popularitatea pietei s-a tot marit, piata a inceput sa fie deschisa sase zile pe saptamana.

Din cauza aglomeratiei de pietoni, piata este inchisa traficului de masini pe perioada cat aceasta este deschisa. Pe langa faptul ca reprezinta unul dintre cele mai interesante obiective turistice ale orasului, piata Albert Cuyp are si rolul de a furniza localnicilor fructe si legume proaspete precum si bunuri de alta natura. Dupa unele estimari piata Albert Cuyp este cea mai aglomerata piata din toata Olanda si probabil una dintre cele mai mari piete din Europa. Piata Albert Cuyp nu este doar un obiectiv turistic dar este si un loc in care turistii pot gasi produse de calitate la preturi acceptabile. Uneori de aici pot fi cumparate chiar si produse electronice. Piata este foarte populara si in randul locuitorilor Amsterdamului care provin din alte culturi si civilizatii cum ar fi Surinam, Antile, Turcia sau Maroc.

Informatii practice despre vizita in Piata Albert Cuyp

Programorele de operare

09:00 - 17:00 - de luni pana sambata

Preturibilete de intrare

Vizitarea pietei este gratuita.

Locatieadresa si transport

Adresa: Albert Cuypstraat, 1073 BD Amsterdam.

Transport:
Tramvaiul 4 de la Gara Centrala.
Metroul 52 de la Gara Centrala, 3 opriri pana la statia De Pijp.

Vizualizari: 788