Amsterdam - Orasul Placerilor Interzise


Amsterdam este un oras ce este vizitat de aproximativ 3.5 milioane de turisti in fiecare an datorita faptului ca abunda de obiective turistice si este un loc ideal pentru un weekend relaxant.

Amsterdam devine tot mai mult si pentru romani o destinatie favorita pentru escapade de cateva zile la sfarsitul saptamanii, mai ales printre vedetele autohtone dar si printre romanii de rand.

Amsterdam este capitala oficiala a Olandei conform Constitutiei, desi sediul guvernului, resedinta oficiala a reginei si marea majoritate a ambasadelor se gasesc la Haga. Amsterdam are o arhitectura impresionanta, canale incantatoare care impanzesc orasul, magazine ce pot multumi  orice impatimit al shoppingului, o multitudine de obiective turistice si mai ales oameni prietenosi si foarte primitori.

Semnul XXX care este simbolul orasului, provine de la Sfantul Andrei. Acesta a fost pescar si a fost torturat pe o cruce in forma de X in secolul I. Simbolul orasului dateaza din 1505 cand Amsterdam era inca un oras de pescari

Canale din Amsterdam Canale din Amsterdam

Aici exista cate ceva pentru fiecare turist, indiferent ce ar cauta, fie ca e vorba de cultura sau istorie, de petreceri salbatice sau doar de bucuria si farmecul relaxant al acestui stravechi oras european. Amsterdamul este un oras turistic cu o populatie de peste un milion de locuitori ce primeste peste 3.5 milioane de turisti anual. Exista in centrul orasului mai multe centre de informare turistica ce pot oferi informatii la zi despre atractii si obiective turistice in Amsterdam, muzee, evenimente, festivaluri sau orice alte informatii turistice.

Destinatie ideala pentru un weekend, Amsterdam nu este un oras care se intinde pe o suprafata foarte mare lucru ce face ideala explorarea sa pe jos. Turistii au la dispozitie o oferta bogata de cazare in Amsterdam existand o gama variata de hoteluri de la o stea la cinci stele. Turistii pot alege pentru cazare in Amsterdam din sutele de hosteluri sau pot opta pentru o camera la un hotel din marile lanturi hoteliere internationale.

Canalele sunt parte integranta din Amsterdam si o plimbare cu vaporasul pe canalele din oras este o modalitate perfecta de a vedea marea majoritate a atractiilor din Amsterdam. Intr-un sejur in Amsterdam veti fi cu siguranta incantati de multiculturalismul orasului si de agitatia din Cartierul Rosu dar si de cladirile si arhitectura deosebita a Amsterdamului. Veti gasi de asemenea si locuri in care va puteti relaxa pentru ca Amsterdam are multe parcuri si zone verzi.

Amsterdam este cu siguranta punctul central al Olandei, un oras modern si in acelasi timp plin de istorie, in care distractia si pofta de viata incanta orice vizitator. Metropola este deservita de Aeroportul international Schiphol, al patrulea aeroport ca marime din Europa. Atat linii de tren cat si o retea moderna de drumuri unesc centrul orasului de Aeroportul International Schiphol. Gara centrala (Centraal Station), se gaseste in inima orasului si este atat gara cat si statie de autobuz. De aici se face legatura intre Amsterdam si multe dintre restul tarilor Europene. Pe langa faptul ca este usor de ajuns in Amsterdam atat cu trenul cat si cu avionul, orasul este foarte bine legat si de reteauta europeana de autostrazi fiind in acelasi timp si un port foarte important pentru vapoarele de linie ce strabat oceanele lumii.