Muzeul de Istorie Navala din Venetia


Arsenale este santierul naval din Venetia. Acesta are o traditie de multe sute de ani. In momentele sale de glorie peste 16000 de oameni munceau aici. Arsenale a luat fiinta cam in jurul anului 1220 si este un loc de seama din Venetia deoarece de aici a plecat puterea si bogatia Venetiei.

Arsenale nu poate fi vizitat fara aprobari speciale. Este in mare parte un secret naval al Italiei. Dar in schimb se poate vizita impresionantul Muzeu de istorie navala care se afla la numai cativa pasi. Chiar de la intrare veti fi intampinati de unele obiecte din al Doilea Razboi Mondial, inclusiv torpilele ghidate de om, ce au fost inventate in Italia. La primul etaj este plin de machete si alte exponate ce tin de constructia navelor.

Muzeul de Istorie Navala din Venetia Muzeul de Istorie Navala din Venetia

Cel mai de seama exponat este o macheta a navei Buncitoro, un vas ridicol de mare folosit de Dogii Venetiei intr-o ceremonie anuala ce avea ca scop unirea orasului cu marea cu ajutorul unui inel imens. In etajele urmatoare veti putea vedea o plenitudine de alte exponate interesante printre care si vasele nordice ale Vikingilor. Biletul de intrare este valabil si in cateva depozite unde puteti vedea niste vase care nu au mai incaput in muzeu. Pentru a ajunge la aceste depozite, nu trebuie decat sa faceti dreapta, imediat ce iesiti din muzeu si sa mergeti de-a lungul canalului pana veti vedea persoana care controleaza biletele.

Preturi:
Pretul unui bilet de intrare este o adevarata afacere. Acesta costa numai 1.55 € iar banii sunt donati unui orfelinat al portului. Posesorii de Venetia Card beneficiaza chiar si de o reducere.

Orar:
Este deschis de la 8:45 AM la 1:30 PM (doar pana la 1:00 PM sambata).
Duminica si in timpul sarbatorilor legale Muzeul Istoriei Navale este inchis.

Transport:
Statie Vaporetto: Arsenale sau Giardini.

Vizualizari: 783