Palatul si gradinile Wallenstein din Praga


La Palatul Wallenstein veti vedea probabil prima gradina a unui palat din Praga. Apartine palatului Wallenstein, astazi fiind Senatul Republicii Cehe. Gradina a fost construita impreuna cu palatul in 1623 in stilul baroc. In partea de est a gradinii puteti descoperi Sala Terrena cu trei arcade. Zidurile salii sunt decorati cu fresce reprezentand razboaie troiene.

Palatul Wallenstein din Praga Palatul Wallenstein din Praga

In Sala Terrena se organizeaza multe concerte si spectacole de teatru. Daca intrati in gradina dinspre palat, primul lucru pe care il veti vedea va fi un perete cu stalactice ce imita o grota. In partea dreapta grotei se afla o colivie mare cu pasari exotice.

Multe statui si fantani pe care le veti vedea in gradinile Wallenstein sunt copii dupa unele facute de Adrian de Veries. Statuile reprezinta eroi din mitologia greaca. Statuile originale au fost luate ca prada de razboi de armata suedeza in anul 1648. Singura statuie care a fost inapoiata cehilor este Venus cu armura si un Delfin care pot fi gasite la Galeria Castelului Praga.

Gradina Wallenstein are o suprafata de 1,7 hectare fiind spatiu suficient pentru un iaz cu rate. Iazul a fost folosit pentru barcute micute in trecut. O alta copie dupa lucrarile lu Veries este reprezentata de o fantana din marmura avand statui ale lui Hercule si a unor Naiade aflandu-se pe o mica insula in mijlocul iazului.

Orar:
Gradinile Wallenstein sunt deschise din aprilie si pana in octombrie intre ora 10:00 si 18:00.

Transport:
Metro: linia A (statia Malostranska).

Adresa:
Letenska, centru orasului
Puteti intra in Gradinile Wallenstein din strada Letenska si din strada Valdstejnska.

Vizualizari: 546