Palatul Schwarzenberg din Praga


Palatul Schwarzenberg din Praga este una dintre cele mai frumoase cladiri in capitala Cehiei. Acest palat este situat in Piata Castelului, in apropiere de Castelul Praga si gazduieste o serie intreaga de colectii de arta baroca.

Istoria Palatului Schwarzenberg din Praga

Palatul a fost construit intre anii 1545 si 1576 pentru contele praghez Jan Lobkowicz cel Tanar. De aceea la inceput a fost cunoscut sub numele de Palatul Lobkowicz. Proiectat de maestrul Italian Agostino Galli, palatul este unul dintre cele mai interesante exemple de arhitectura renascentista din Praga. Decoratiile de pe pereti sunt cu adevarat deosebite si dau impresia ca zidurile sunt construite din pietre piramidale. Interiorul are tavanurile decorate cu fresce din secolul al XVI-lea ce prezinta diferite tematici clasice.

Palatul Schwarzenberg din Praga Palatul Schwarzenberg din Praga

In anul 1593, imparatul a confiscat palatul dupa ce l-a trimis pe proprietarul sau, Jiri Popelu Lobkovicz la inchisoare pentru acuzatii de tradare si frauda. Palatul a ajuns in proprietatea lui Petr Vok z Rozmberka. Dupa ce si-a schimbat proprietarul in mai multe randuri, complexul a ajuns in posesia familiei Schwarzenberg al carui nume il si poarta in zilele noastre. Acestia au fost proprietarii palatului intre 1719 si 1948.

Palatul Schwarzenberg a fost folosit pentru prima data ca muzeu in anul 1910, atunci cand Muzeul Tehnic a folosit cladirea palatului pentru diverse expozitii. Intre anii 1945 si pana in 2002 palatul a gazduit Muzeul de Istorie a Armatei. In 2007, dupa lucrari de restaurare ce au durat cinci ani, cladirea s-a redeschis publicului larg ca parte integranta a Galeriei Nationale. Expozitiile muzeului includ capodopere de arta baroca si renascentista din Boemia. Exponatele sunt atat sculpturi cat si tablouri dar exista si o expozitie de arta decorativa la subsol si una de arme si armuri ce se gaseste in podul palatului.

Informatii practice pentru vizita la Palatul Schwarzenberg din Praga

Orar:
de marti pana duminica: 10:00 - 18:00

Preturi:
Bilet intreg: 220,00 CZK.
Bilet redus: 120,00 CZK.

Adresa:
Hradcanske namestí 2

Transport:
Metrou: Malostranská (A); Hradcanská (A)

Vizualizari: 419