Palatul Lobkowicz din Praga


Palatul Lobkowicz este localizat in partea de est a castelului Praga si este unul din cele mai frumoase locuri culturale din Praga. Palatul a fost construit in sec al XVI-lea si a apartinut familiei Lobkowicz. La inceputul celui de-al doilea razboi mondial, palatul a fost confiscat de nazisti impreuna cu celelalte proprietati ale familiei Lobkowicz. A fost inapoiat in anul 1945 dar 3 ani mai tarziu a fost confiscat de regimul comunist(1948-1989).

Palatul Lobkowicz din Praga Palatul Lobkowicz din Praga

Dupa mai mult de 40 de ani de comunism, familia Lobkowicz a devenit iar proprietara palatului (in anul 2002). Pe 2 aprilie 2007, dupa mai bine de 3 ani de restaurari, a fost deschis publicului pentru prima oara ca proprietate privata. Expozitia permanenta cuprinde colectiile printilor extinsa la colectiile familiei Lobkowicz. Ea cuprinde tablouri, arta decorativa, partituri si instrumente muzicale originale, o librarie imensa de carti rare si arhive, arme si armuri importante etc. El cuprinde manuscrise muzicale ale lui Mozart si Beethoven, instrumente muzicale si colectii de arme, tablouri si arta decorative. In fiecare zi la ora 13:00 au loc concerte.

Manuscrisul simfoniei Eroica de la Palatul Lobkowicz Manuscrisul simfoniei Eroica de la Palatul Lobkowicz

Fotografiatul este interzis in timpul vizitei.

Orar:
Palatul Lobkowicz este deschis zilnic de la ora 10:00 la 18:00 dar expozitia Colectiile Printilor” se deschide de la ora 10:30.

Preturi:
Taxa de intrare la palat este:
Bilet individual - 275 CZK
Studenti si copii intre 7-15 ani - 175 CZK
Bilet de familie (2 adulti si 2 copii pana in 12 ani) - 690 CZK.
Sunt disponibile tururi audio gratuite in mai multe limbi de circulatie internationala: ceha, engleza, franceza, germana, italiana, japoneza, rusa si spaniola. Ultimul tur incepe la ora 17:30.

Transport:
Puteti ajunge la Palat:
- din piata Hradcany, traversati curtea castelului Praga iar in capatul curtii pe partea dreapta se afla palatul
- cu tramvaiul 22 sau 23 (statia Prazsky). Treceti de portile castelului Praga, iar apoi faceti la stanga spre Catedrala Sf Vitus. Palatul se afla in capatul complexului pe partea dreapta.
- cu tramvaiul 12, 18, 20, 22 sau 23 (statia Malostranská). Urcati scarile vechiului castel iar pe partea stanga se afla palatul Lobkowicz
- Metrou: linia A (statia Malostranska). Urcati scarile vechiului castel iar pe partea stanga se afla Palatul Lobkowicz

Adresa:
Palatul Lobkowicz, Jirska 3

Vizualizari: 555