Informatii practice despre Bangkok


Aeroportul din Bangkok 

Don Muang - Bangkok International Airport
Telefon: +66 2 535 1111
Adresa: 222 Moo 10 Vibhavardi Rangsit Road, Bangkok 10210

Bangkok International Airport Don Muang este situat la 25 de km nord de oras. Deserveste orasul Bangkok si zonele din jurul acestuia fiind un adevarat nod de transport aerian pentru toata Asia de Sud Est.

Terminalul pentru zboruri interne este si el unul foarte aglomerat. De aici pleaca spre exemplu in fiecare zi 10 zboruri spre Chiang Mai, 14 spre Phuket, 12 spre Koh Samui si sapte spre Chiang Rai. Terminalul pentru zboruri interne este legat de cealalta parte a aeroportului de o pasarela dotata cu aer conditionat lunga de 500 de metri.

Aeroportul din Bangkok
Terminal al aeroportului din Bangkok

Bicicletele verzi

Bicicletele verzi au fost introduse in August 2008 de primarie. Acestea sunt puse la dispozitia turistilor pentru a se plimba prin Bangkok. Cei ce le folosesc trebuie sa pastreze o ruta prestabilita. Ruta este marcata si trebuie sa aduca bicicleta la punctul de plecare in maxim trei ore. Exista opt puncte diferite de unde puteti pleca cu bicicletele. In fiecare loc vi se pune la dispozitie si o harta cu informatii despre locurile interesante ce pot fi vazute.

Traficul, fiind foarte intens aceasta modalitate de transport nu este pentru cei slabi de inima. Momentan aceasta modalitate de transport este gratuita, desi s-ar putea ca in viitor sa se aplice unele taxe.

Taxiurile din Bangkok

Pentru servicii de taximetrie de calitate puteti apela la Bangkok Taxi Corporation. Nu trebuie decat sa sunati si sa va rezervati masina. Firma se agita sa ofere cele mai bune servicii. Puteti suna dupa un taxi la orice ora din zi si din noapte si din orice locatie din oras. Bangkok Taxi Corporation ia comenzi si in oras dar si in imprejurimi.