Obiective turistice Bangkok


Mai jos gasiti o serie de obiective turistice din Bangkok ce trebuie vazute atunci cand vizitati capitala Thailandei.

Marele Palat din Bangkok

Adresa: Na Phra Lan Road, Ko Rattanakosin, Bangkok, 10330

Cel mai cunoscut obiectiv turistic din Bangkok este Marele Palat, care este si resedinta Regelui Thailandei. Celebrul Complex al Palatului Regal din Bangkok a fost construit in 1782 si include cateva cladiri impresionante printre care Wat Phra Kaeo (Templul de Smarald al lui Buddha). Acest templu gazduieste o statueta din smarald a lui Buddha, ce dateaza inca din secolul al XIV-lea. Multi spun ca templul acesta este de departe mult mai impresionant decat Marele Palat in sine. Complexul palatului este foarte mare, de aceea ar trebui sa va rezervati timp destul pentru a il vizita.

Marele Palat din Bangkok
Marele Palat din Bangkok

In vizita lor la Complexul Marelui Palat, femeile ar trebui sa fie foarte atente cu privire la legile de modestie din Thailanda. Daca tinuta lor este considera ca nefiind conforma cu aceste legi nescrise, vor trebui sa inchirieze un sarong. Chiar si pantalonii mai stramti pot fi considerati neadecvati.

Marele Palat este o modalitate excelenta de a petrece o jumatate de zi chiar mai bine si unul din obiectivele din Bangkok ce nu trebuie ratate sub nicio forma. Poate fi foarte cald prin vastul complex si nu veti gasi niciun loc de unde sa cumparati ceva de baut. De aceea ar fi bine sa va luati o sticla de apa inainte de a cumpara biletul de intrare in complex. Fiti foarte atenti la oamenii care incearca sa va pacaleasca ca nu puteti intra in complex, sau care va indruma sa cumparati biletele de la complicii lor.

Impreuna cu biletul de intrare in complex, veti primi si un bilet de acces gratuit si la muzeul care se afla chiar la intrarea in Marele Palat. Muzeul este un loc placut in care va puteti racori si afla lucruri foarte interesante despre complex; nu este nici foarte aglomerat. Daca vreti sa va relaxati putin, In Templul de Smarald al lui Budhha trebuie sa aveti grija sa nu va asezati cu picioarele spre statuia lui Buddha, pentru ca in cultura thailandeza picioarele sunt cea mai neimportanta parte a corpului si este considerat un lucru nedemn.

Marele Palat din Bangkok este cu certitudine cel mai frumos loc din Bangkok. Daca vizita in Bangkok este una de scurta durata si aveti de vizitat doar un singur loc, atunci Marele Palat este alegerea perfecta.

Wat Arun (Templul Apusului)

Adresa: 34 Arun Amarin Road, Kwang Wat Arun, Bangkok, 10600

Acest templu este considerat ca fiind cel mai celebru si fotografiat templu din Bangkok. Are un turn inalt de 79 de metri decorat cu mici bucatele de sticla colorata si portelan chinezesc. Wat Arun este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bangkok si a fost construit in cinstea zeului indian al apusului, Aruna. Turnul central, foarte inalt, este numit Phra Prang si straluceste in lumina soarelui datorita incrustatiilor sale. Templul mai are patru turnuri ce reprezinta o intruchipare a celor 33 de raiuri pe pamant.

Templul Apusului din Bangkok - Wat Arun
Templul Apusului din Bangkok - Wat Arun

Alte obiective turistice din Bangkok

Casa Jim Thompson

Casa Jim Thompson din Bangkok
Casa Jim Thompson din Bangkok

Casa acestui american care a ridicat industria thailandeza de matase dupa al doilea razboi mondial gazduieste o multime de obiecte de arta.

Raul Chao Phraya

Acest rau ce isi creaza drum prin inima orasului Bangkok, este in sine un obiectiv. Plimbarile cu vapoarele pe rau pot fi o modalitate foarte adecvata de a vedea Bangkokul.

Chinatown - Orasul Chinezesc

Cartierul chinezesc din Bangkok este cel mai vechi cartier din Bangkok si dateaza inca din vremurile cand comerciantii chinezi s-au mutat in zona imediat dupa ce s-au pus bazele orasului.

Wat Pho (Templul lui Buddha culcat)

Unul dintre cele mai vechi si mari temple din Bangkok gazduieste celebra statuie a lui Buddha culcat. Aceasta e cea mai mare din Thailanda masurand peste 45 de metri.

Strada Khao San

Aceasta strada este plina de turisti din Vest si japonezi. Este un loc aglomerat dar foarte bun pentru cumparaturi ieftine.

Orasul Antic (Muang Boran)

Unul dintre cele mai mari muzee in aer liber din lume. Este un oras in miniatura in care sunt prezentate cele mai cunoscute monumente si cladiri din Thailanda.