Puerta del Sol din Madrid


Plaza Puerta del Sol este punctul perfect de pornire in explorarea orasului Madrid. Aceasta piata aglomerata, central situata este unul dintre locurile cele mai pline de viata din oras.

Acum Puerta del Sol este inima centrului istoric din Madrid, dar in trecut locul era la marginea din partea de est a orasului. Numele pietei provine de la poarta de est a orasului ce exista aici in secolul al 15-lea. Poarta era probabil numita asa dupa soarele desenat pe ea – Puerta del Sol sau Poarta Soarelui. Piateta semi-ovala din prezent a fost creata in secolul al 19-lea.

Puerta del Sol din Madrid Puerta del Sol din Madrid

In mijlocul pietei se gaseste o statuie mare ecvestra a Regelui Carlos al III-lea. Regele are privirea indreptata spre o cladire superba din caramida rosie ce dateaza din secolul al 18-lea, ce a fost candva posta principala din Madrid. In fata cladirii, pe pavaj se gaseste placa cu ‘kilometrul 0’, placa ce marcheaza centrul retelei de drumuri din Spania. Este locul din care toate distantele rutiere sunt masurate.

Puerta del Sol este si locul in care se gaseste simbolul orasului Madrid: o statuie de 20 de tone a unui urs ce mananca fructe dintr-un copac. Numele oficial al statuii este ‘El Oso y El Madrono’. Madrono este o specie de copac inrudit cu capsunul.

Transport:
metrou statia Sol (M1, M2, M3)

Vizualizari: 829