Monumentul Descoperirilor din Lisabona


Peste drum de Manastirea Jeronimo, se gaseste Monumentul Descoperirilor. Acesta a fost construit pe malul de nord al raului Tejo in anul 1960 pentru a comemora a 500-a aniversare de la moartea Printului Henric Navigatorul.

Monumentul este un vas cu trei panze pregatit sa plece in voiaj, cu sculturi ale unor figuri istorice importante cum ar fi Regele Manuel I, poetul Camoes, Vasco da Gama, Magellan si alti exploratori, cruciati, calugari sau cartografi portughezi. Cu totii il urmeaza pe Printul Henric Navigatorul. Singura femeie reprezentata este regina, Felipa de Lancaster, mama lui Henric Navigatorul.

Monumentul Descoperirilor din Lisabona Monumentul Descoperirilor din Lisabona

In interiorul monumentului exista un spatiu expozitional cu expozitii temporare si un loc unde poate fi vazut un film interesant despre orasul Lisabona. De asemenea exista si un lift care poate duce turistii in varf pentru a adimira privelistea foarte frumoasa, peste Belem si monumentele sale.

Pavajul din fata monumentului este decorat cu mozaic care a fost oferit de guvernul Africii de Sud in anul 1960, si care reprezinta un compas cu harta lumii si rutele pe care au mers exploratorii din Portugalia.

Adresa:
Praca da Boa Esperanca, Belem.

Transport:
Tramvaiul 15.

Orar:
Monumentul poate fi vizitat intre orele 09:00 - 17:00.
Luni este inchis.

Preturi:
Pretul biletului de intrare este de 1.80 €.

Vizualizari: 1034