Oceanarium din Lisabona


Oceanarium din Lisabona este unul dintre cele mai mari aquariumuri din lume. Proiectat de arhitectul american Peter Chermeyeff, Oceanarium a fost consturit chiar pe raul Tejo iar pentru a ajunge la el trebuie traversata o pasarela pietonala.

Oceanarium Lisabona este o experienta in adancurile oceanului fara toate riscurile pe care le-ar implica o astfel de aventura. Aici se gasesc peste 25000 de pesti, pasari si mamifere marine. Exista un acvariu central urias care este cat patru bazine de dimensiune olimpica la un loc. Turistii se pot uita in acest acvariu de la mai multe niveluri si pot admira de aproape o gama variata de animale marine, inclusiv diferite specii de rechini.

Oceanarium din Lisabona Oceanarium din Lisabona

Oceanarium din Lisabona este deosebit in primul rand datorita designului si abia apoi din cauza dimensiunilor sale de invidiat. Este primul aquarium care a inclus habitate oceanice intr-un singur mediu controlat in care au fost recreate ecosisteme oceanice impresionante. Acvariul Antarctica contine pinguini in timp ce acvariul Pacific are vidre si alte animale care se joaca in bazine printre roci.

Toate aceste acvarii sunt separate de acvariul principal prin pereti invizibili, dand senzatia ca toate animalele inoata si traiesc in acelasi spatiu. In Oceanarium exista dotari de ultima generatie si ecrane care explica dezvoltarea vietii oceanice.

Adresa:
Doca dos Olivais, Parque das Nacoes.

Transport:
Metro - Statia Oriente.
Autobuze: 5, 10, 19, 21, 28, 50, 68, 81, 82, 85.

Preturi:
Adulti - 11,00 €; Copii (4-12 ani) - 5,50 €; Batrani (66+ ani) - 6,00 €;

Orar:
10:00 am - 6:00 pm (iarna), 10 am - 7 pm (vara)

Vizualizari: 706