Discoveryland - Disneyland Paris


Discoveryland de la Disneyland Paris este un tribut adus celor mai mari vizionari ai omenirii din istoria Europei.

In celelalte parcuri Disney din lume, exista taramul magic numit Tomorrowland, care ofera o viziune asupra viitorului intesata de rachete, extraterestrii si metal stralucitor. Din pacate in lumea vitezei de astazi visurile omenirii despre viitor devin realitatea prezentului mult prea repede si din aceasta cauza poate Disney a hotarat ca la Disneyland Paris sa incerce un nou mod de abordare al acestui tinut. Discoveryland este dedicat vizionarilor de ieri si felului in care acestia au vazut viitorul din care facem cu totii parte acum. Multi dintre acesti vizionari au trait in Europa, de aceea Disney a ales perfect locul pentru a le inchina un astfel de tribut printr-o recreere a visurilor acestora. H.G. Wells si Leonardo da Vinci tin capul de afis cu ideile lor despre zbor si calatoriile in timp, alaturi desigur de unul dintre cei mai influenti vizionari, marele autor francez Jules Verne.

Discoveryland - Disneyland Paris
Discoveryland - Disneyland Paris

Mare parte din Discoveryland este o recreere a filmului Disney care a adaptat povestea lui Jules Verne, "20.000 de leghe sub mari". O atractie din Discoveryland bazata pe acest film ofera oaspetilor sansa de a experimenta un tur alaturi de capitanul Nemo in mitucul submarin "Nautilus". Dupa ce trec prin numeroasele camere ale submarinului, turistii se trezesc atacati de mitica caracatita uriasa.

Intr-o alta carte a lui Jules Verne, "De la Pamant la Luna" acesta a scris despre misiunea omului de a calatori in spatiu spre luna. Una dintre atractiile parcului, "Space Mountain", recreeaza aceasta poveste cu ajutorul unui roller coaster interior. "Space Mountain: Mission II" este o versiune mai noua a acestei atractii unde vizitatorii se pot urca la bordul unei rachete care este introdusa intr-un tun gigant indreptat spre cer unde au ocazia sa traiasca o aventura de neuitat la viteza maxima in intuneric si inconjurati de sunete si efecte speciale.

Buzz Lightyear poate fi gasit si el la Discoveryland si are nevoie de ajutorul turistilor pentru a il invinge pe Evil Zurg. La Cafe Hyperion turistii se pot delecta cu preparate culinare inainte de relaxare la Videopolis unde sprectacole cu tematica Disney sunt prezentate in fiecare sezon.

Partea acestui taram Disney care este situata cel mai departe de intrare ofera o perspectiva diferita asupra viitorului, prin ochii vizionarilor de astazi. Turistii au ocazia sa intre in lumea lui George Lucas la "Star Tours". Aici exista un aeroport al viitorului, bazat pe seria de filme "Star Wars" de unde zborurile nu pleaca spre alte tari ci spre alte planete. Dupa ce oaspetii parcului se imbarca la bordul lui "Star Speeder" spre luna lui Endor casa a populatiei Ewoks descopera ca pilotul se afla la primul sau zbor si mai are multe de invatat despre zborul spatial.

Tot in Discoveryland de la Disneyland Paris oaspetii au ocazia sa viziteze Institutul Imaginatiei. La decernarea premiului pentru inventatorul anului profesorul Wayne Salinsky demonstreaza extraordinara sa masinarie de micsorat, dar asa cum este de asteptat lucrurile nu merg conform planului si masinaria sfarseste prin a ii micsora pe toti cei din public. Aceasta atractie este bazata pe foarte popularul film si serial TV, "Draga am micsorat copii". Filmul 3D foloseste niste efecte speciale unice pentru a duce aceasta atractie la un alt nivel.

Zone Tematice din Disneyland