Disneyland Paris - Aventura in lumea personajelor Disney


Disneyland Paris sau Disneyland Resort cuprinde doua parcuri: Disneyland Park si Walt Disney Studios.

Disneyland Paris este o destinatie de vacanta de vis pentru intreaga familie. Deschis in anul 1992, acest loc extraordinar cuprinde aproape 40 de km patrati unde distractia, emotiile, adrenalina si multe personaje din lumea Disney se imbina pentru o experienta de neuitat. Atunci cand directorii din cadrul companiei Disney si-au dat acordul pentru inceperea constructiei proiectului Euro Disneyland, la mijlocul anilor 80, inginerii au stiut ca vor trebui sa construiasca un taram magic special si total diferit de cele deja existente.

Fun fact: Pe Main Street din Disneyland Paris, ca in toate parcurile Disney, puteti gasi o frizerie adevarata. Acest lucru se datoreaza faptului ca Walt Disney a vrut sa ii aduca un omagiu tatalui sau care era la randul lui frizer.

Palatul de la Disneyland Paris Palatul de la Disneyland Paris

Disneyland Paris este o lume extraordinara ce merita explorata in cele mai mici detalii; turistii prefera sa isi faca o vacanta intreaga numai in minunata lume Disney.

In Franta, acestia nu trebuiau sa se ingrijoreze de existenta cutremurelor asa cum se intamplase in cazul Disneyland din California, sau de uragane asa cum se intamplase in cazul Disneyland din Florida dar au fost nevoiti sa tina cont de iarna rece si de vremea ploioasa din regiunea in care Disneyland Paris urma sa fie construit.

Pe langa vremea capricioasa, o alta provocare o constituia faptul ca urmau sa construiasca un parc cu un castel in Europa, continentul plin de castele vechi de secole si povesti cu zane. Acestea si multe alte probleme au fost cu toate rezolvate intr-un mod plin de bun gust si cu multa inteligenta de echipa care a creat in Franta ceea ce este si astazi cel mai frumos regat magic din lumea Disney.

O diferenta importanta intre Disneyland Paris si alte parcuri tematice Disney se arata turistilor inca inainte ca acestia sa-si cumpere biletele de intrare : Hotelul Disneyland este primul hotel Disney situat la intrarea in parc, cu o priveliste extraordinara spre parcul de distractii pentru turistii care se cazeaza aici. Casele de bilete la Disneyland Paris sunt situate sub hotel. De sub Hotel Disneyland, din spatele portilor de intrare in parc, incepe calatoria in lumea magica de la Disneyland Paris.

La Disneyland Paris exista cinci zone sau tinuturi de vis care asteapta milioane de turisti anual care aleg sa-si petreaca aici o vacanta presarata cu momente memorabile. Cele cinci tinuturi ale parcului Disneyland Paris sunt : Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland si Discoveryland.

La prima vedere, Main Street arata la fel ca zonele prezente in celelalte parcuri tematice. Totusi tinutul de la Disneyland Paris are doua arcade : Arcada Liberty, care celebreaza Statuia Libertatii – un dar al Europei pentru America – si Arcada Discovery, care celebreaza marile inventii ale secolului 20. O alta intrebuintare a acestor arcade apare atunci cand ploua; arcadele reprezinta un adapost de mare pret in astfel de momente si sunt de asemenea un alt mod de a permite vizitatorilor sa mearga de la Central Plaza la Town Square.

Castelul a reprezentat o mare problema pentru cei care au construit Disneyland Paris. Europa abunda de castele adevarate, pline de istorie si cu o arhitectura extrem de variata – toate diferite si extrem de frumoase, indiferent de tara de pe batranul continent in care va aflati. Cei care au conceput parcul, au stiut ca nu ar fi reusit sa concureze cu arhitectura clasica a faimoaselor castele de pe Valea Loirei si de aceea au realizat Castelul Frumoase Adormite, care desi aminteste de alte castele, are un aer unic de basm care nu mai poate fi intalnit in alta parte.

Si Frontierland este foarte diferit, dar din motive un pic diferite. Nu exista Insula Tom Sawyer, din cauza ca eroul lui Mark Twain nu este atat de cunoscut in Europa pe cat este in America. Cu ajutorul unor studii, creatorii parcului au aflat ca imaginea pe care europenii o asociaza cu America provine din filmele Western si este un spatiu foarte intins din parcurile nationale ale Americii. Asadar, in locul insulei Tom Sawyer, la Disneyland Paris a fost facuta insula Big Thunder Mountain, in mijlocul raurilor din vestul salbatic (Rivers of the Far West). Versiunea de la Disneyland Paris de Big Thunder Mountain este cea mai mare, cea mai frumoasa si cea mai rapida dintre toate cele existente in alte parcuri Disney.

Faptul ca Big Thunder Mountain a fost pus in mijlocul raului, ca o insula, este fara indoiala o idee ingenioasa si de mare efect. Multi spun ca cel care a proiectat Big Thunder Mountain a vrut sa fie sigur ca aceasta creatie a sa nu va fi inlocuita in viitor de o alta atractie, iar cea mai buna modalitate a fost amplasarea sa in mijlocul raului. Nu se stie daca acest lucru este adevarat insa se stie sigur ca Big Thunder Mountain va fi acolo mereu si va atrage toate privirile turistilor.

Adventureland este un alt taram care reprezinta o surpriza placuta. Este cel mai mare Adventureland dintr-un parc tematic Disney care a fost construit vreodata si probabil are si cea mai frumoasa intrare – un fel de platou hollywoodian de la « Hotul din Bagdad ». Singurul lucru care lipseste in Adventureland de la Disneyland Paris este probabil Jungle Cruise. Aceasta atractie nu a fost construita in parcul din Franta deoarece multe atractii asemanatoare existau deja in alte parcuri tematice din Europa. In schimb a fost construita o insula cu nava Capitanului Hook si Skull Rock, o alta atractie de senzatie a parcului. Pe Adventure Island veti putea gasi si Copacul Swiss Family Robinson si Insula Comorii cu pesteri, labirinturi si comori ascunse.

Piratii din Caraibe este probabil atractia de acest gen cel mai bine realizata in Disneyland Paris deoarece urmeaza o linie narativa mai logica, cu secventele cu scheletoni mai spre sfarsitul atractiei. Tot aici se gaseste si un restaurant cu influente tematice din Marea Caraibelor – Laguna Albastra. Tot in aceasta zona se gaseste si primul roller coaster dintr-un parc Disney care are o rotatie completa – Indiana Jones si Templul din Peril.

Fantasyland este si el unul dintre tinuturile cele mai bine realizate la Disneyland Paris. Toate atractiile de aici sunt foarte bine realizate si exista si unele care sunt unice in parcurile tematice Disney. Una dintre aceste atractii unice este labirintul curioasei Alice, un labirint cu tema Alice in Tara Minunilor.

Realizatorii parcului au avut de rezolvat multe probleme si in Discoveryland. In celelalte parcuri Disneyland exista un alt tinut numit Tomorrowland. Acest concept este extrem de greu de realizat din cauza ca odata cu trecerea timpului, ceea ce a fost imaginat cu 10 ani in urma devine prezent. La Disneyland Paris, Tomorrowland a fost inlocuit cu Discoveryland. Acest tinut este un omagiu adus marilor vizionari europeni cum ar fi Leonardo da Vinci cu atractia Orbitron sau Jules Verne cu Nautilus si Muntele Spatiului.

Asadar, exista o multime de motive pentru a vizita Disneyland Paris. In mod cert oameni care au vizitat deja parcul vor spune ca este minunat, ceea ce e adevarat, dar adevarul absolut este ca vi se va parea si mai frumos cand il veti vedea cu proprii ochi.

Cum se ajunge la Disneyland Paris

Disneyland Paris este situat la numai 32 de kilometri est de Paris, capitala Frantei. Astfel parcul poate beneficia din plin de infrastructura foarte bine pusa la punct care leaga Parisul nu numai de restul Frantei dar de intreaga Europa si prin cele doua aeroporturi internationale de restul lumii.

Disneyland Paris este situat pe autostrada A4 care uneste Paris de Germania. Daca mergeti cu masina din Paris, trebuie sa mergeti pe A4 pana la  Porte de Bercy.

Se poate ajunge si cu transportul public din Paris pana la Disneyland Paris. Cu RER A spre Marne La Vallee unde trebuie sa si coborati. De asemenea exista linii de autobuz direct de la aeroportul Charles de Gaulle. Disneyland Paris are si propria sa statie de TGV.

Preturi bilete Disneyland Paris

Pretul unui bilet de intrare la Disneyland Paris incepe de la 53.00 € si poate ajunge pana la 79.00 € pentru un adult, in functie de ziua in care vizitati parcul. Pentru copii preturile incep de la 48.00 € si ajung pana la 72.00 €. Exista si bilete pentru 2, 3 sau 4 zile. Preturile incep de la 150.00 € si ajung pana la 226.00 €.

Exista bilete care includ drumul din Paris si biletul de intrare la Disneyland. De la 1 Aprilie si pana la 31 Octombrie ora de plecare a acestor autobuze de lux cu bilet la Disneyland Paris inclus este 7:45 a.m iar de la 1 Noiembrie pana la 31 Martie de la 8:15 a.m. Pretul unui astfel de bilet este de 89.00 € si include transportul si intrarea la Disneyland Paris sau 102.00 € pentru intrarea in ambele parcuri.