Sfaturi si informatii utile la Disneyland Paris


Rezervari excursii Disneyland Paris

Cea mai simpla cale pentru a rezerva hotel langa Disneyland este prin formularul de pe pagina noastra de cazare Disneyland Paris. Aveti posibilitatea sa alegeti dintr-o oferta foarte bogata cel mai bun hotel la cel mai bun pret pentru o vacanta de vis la Disneyland Paris. Desigur puteti rezerva si prin telefon direct la hotel, personalul hotelurilor din zona fiind foarte amabil va poate oferi o multime de informatii necesare. Daca vreti sa rezervati direct o excursie cu bilet de avion si cazare incluse ar trebui sa apelati la o agentie de turism insa acestea probabil vor cere niste bani in plus.

Schimb valutar

Exista mai multe locatii in interiorul parcului unde se pot schimba bani, dar si in Disney Village precum si la receptiile hotelurilor. Evitati insa sa schimbati sume mici deoarece se percep comisioane care nu depind de suma schimbata. Este mai ieftin sa platiti cu cardul sau sa scoateti cash de la bancomat. Pentru aceasta ar trebui sa intrebati emitentul cardului inainte de a pleca daca puteti folosi cardul in Franta la bancomate si comercianti.

Rezervari restaurante

Statiunea ofera o gama extrem de larga de restaurante pentru toate gusturile si bugetele. Majoritatea restaurantelor din cadrul parcului insa sunt pline in timpul orelor de masa. Daca doriti sa evitati asteptari lungi puteti merge in Disney Village sau chiar la restaurantele hotelurilor, care se gasesc la nu mai putin de cinci minute de mers pe jos. La restaurantele cu servire la masa este recomandat sau chiar necesar sa faceti rezervare. Rezervarile se fac la Primaria (City Hall) din Disneyland Park la ghiseul de rezervari in Studio 1 la WDS, direct la restaurante sau telefonic la 160456045.

Carti de credit

Disneyland Resort Paris accepta toate cartile de credit majore care EuroCard/Mastercar, Visa, American Express. Peste tot in cadrul parcului si in Disneyland Village, la restaurante si magazine, sunt acceptate mai putin la standurile micute de racoritoare sau snackuri. Cardurile sunt acceptate si la hoteluri sau diverse servicii din cadrul parcului. Pentru a evita sa platiti comision la fiecare tranzactie de pe card, Disneyland Paris ofera turistilor cazati la hotelurile sale un "hotel credit card". Astfel puteti achita toate cheltuielile intr-o singura tranzactie.

Comunicare la Disneyland Paris

Daca mergeti la Disneyland Paris si sunteti ingrijorati ca nu vorbiti franceza, puteti sta linistiti pentru ca fiecare membru al personalului de la Disneyland Paris vorbeste cel putin si engleza. Multi dintre acestia vorbesc pe langa engleza si franceza chiar si alte limbi de circulatie internationala. Majoritatea poarta ecusoane, iar langa numele lor sunt indicate si limbile pe care le vorbesc. La majoritatea atractiilor nu este nevoie de comunicare in vreo limba straina dar cu toate acestea afisele sunt in majoritatea cazurilor cel putin bi-lingve.

Fotografii la Disneyland Paris

Cu siguranta vizitatorii parcului doresc sa faca poze pentru a imortaliza momentele cele mai placute din vizita lor la Disneyland Paris sau pentru a le arata prietenilor si familiei. Cele cinci taramuri din Disneyland Paris ofera niste peisaje si cadre pentru fotografii superbe. Daca nu va puteti decide de unde sa faceti poze puteti sa va uitati prin dupa semnul "Point Photo". Nu ezitati sa rugati personalul parcului sa va faca fotografii impreuna cu prietenii sau familia folosind camera dumneavoastra. Exista si fotografi profesionisti care va pot face poze cu cele mai cunoscute personaje Disney in mai multe perioade din zi.

Anotimpul potrivit: Vara sau Iarna?

In ce perioada a anului sa iti planuiesti excursia la Disneyland Paris? Parcul este in mod sigur mai frumos vara decat iarna (cu exceptia Craciunului). In primavara si in vara este mult mai multa verdeata si sunt mult mai multe flori si copaci infloriti. Vara, orele in care parcul este deschis sunt prelungite iar in lunile de varf din sezon (mijlocul lui iulie pana la sfarsitul lui august). puteti vedea un foc de artificii superb in fiecare seara. Marele dezavantaj al verii este desigur aglomeratia si cozile foarte mari la atractiile cele mai importante.

Unii spun ca este posibil sa vizitezi intregul parc in doua zile. Desigur este posibil sa incerci toate atractiile in doua zile dar sederea poate fi foarte agitata in acest caz si poti pierde tocmai magia locului data de atmosfera relaxata. Disneyland Paris reprezinta mai mult decat suma atractiilor parcului. Este un loc incantator plin de suprize si lucruri minunate la tot pasul

Timpi de asteptare

Pentru a evita cele mai mari cozi incercati sa mergeti la atractiile cele mai importante in timpul pranzului, tarziu seara sau in timpul paradelor. Disneyland Paris este mai putin aglomerat in timpul saptamanii decat in weekenduri. Desigur parcul este mai aglomerat in perioada vacantelor de vara.