Adventureland - Disneyland Paris


Adventureland de la Disneyland Paris aduce la un loc locuri exotice, cele mai dese jungle, zone indepartate ale Vestului Salbatic si insule desertice pustii, toate intr-un singur taram de vis. Numai la Disneyland Paris exista ocazia de a va bucura de atatea arome, privelisti si sunete apartinand unor continente indepartate, toate intr-un taram ce aici poate fi strabatut la pas.

Intrarea in Adventureland este o arcada in stil marocan care contrasteaza foarte puternic cu fatadele viu colorate de pe Main Street USA. Imediat ce pasesc dincolo de aceasta arcada, oaspetii parcului se gasesc invaluiti in aerul fascinant al unui bazar cu specific arabesc. Cadouri, confectii, brelocuri, tot felul de obiecte manufacturate si obiecte specifice apartinand lumii Disney pot fi gasite pe stradutele intortocheate ale acestui bazaar.

Adventureland - Disneyland Paris
Adventureland - Disneyland Paris

Adventureland poate fi oarecum impartit in doua. Spre dreapta tinutului, oaspetii pot gusta din viata de marinar, in aceasta zona aflandu-se Piratii din Caraibe. Dupa ce trec prin cele mai intunecate inchisori vizitatorii descopera o dumbrava tropicala. Aici se pot imbarca pentru o aventura in rol de pirat. Ceea ce se gaseste aici este un exemplu foarte bun care explica de ce Disneyland este un loc cu adevarat unic. O serie intreaga de scene se desfasoara in fata ochilor spectatorilor. Aceste scene se leaga intre ele si includ zeci de actori roboti care au facut Disneyland Paris atat de cunoscut – Audioanimatronics. Printre aceste scenete se numara si o lupta pe mare dar si incendierea unui oras.

Tot in apropiere se gaseste inca o atractie legata de pirati, Skull Rock, cea care a aparut in filmul Peter Pan. Detaliile sale o fac sa para invechita de vreme si afectata de ani intregi de eroziune, dar desigur este doar un alt efect special Disney. In apropiere de gaseste si nava Capitanului Hook, care arboreaza cu mandrie craniul Jolly Rogers si oasele incrucisate.

Cea de-a doua jumatate a Adventureland este proiectata pentru a reda peisaje exotice din jungla. Aici vizitatorii de la Disneyland Paris au ocazia de a explora carari tropicale nemaivazute. In plimbarea prin jungle oaspetii parcului vor trece pe langa cascade uriase si alei cu bambusi. Intr-un luminis ascuns se gasesc ruinele unui templu recent descoperit, pe care arheologii abia au inceput sa-l exploreze. Aici turistii se pot sui la bordul uneia dintre masinute care se invart in jurul structurii de la Indiana Jones si Templul din Peril, primul roller coaster Disney din lume care include o rotatie completa peste cap.

Putin mai departe oaspetii pot capata ochi de vultur pentru o priveliste peste intregul tinut Adventureland si chiar dincolo de acesta. Nu trebuie decat sa urce treptele de la Swiss Family Robinson Tree House. Construita de familie intre crengile unui urias copac dupa ce vaporul lor a esuat in apropiere. Ramasitele vaporului pot fi inca explorate pe malul insulei Adventure si reprezinta numai o particica din lucrurile curioase care poti fi gasite intr-o explorare amanuntita prin labirintul din Adventureland.

Zone Tematice din Disneyland