Vacanta Jamaica


Jamaica este a treia insula ca marime din Caraibe si ofera o multime de plaje cu nisip fin, munti inalti si peisaje de vis. Toate acestea fac din Jamaica destinatia perfecta pentru o vacanta exotica.

Jamaica este o destinatie de vacanta ideala pentru cei ce cauta o locatie ce le poate oferi relaxare totala. Plina de locuri frumoase, gasirea unui loc potrivit pentru o vacanta exotica de vis nu este o misiune deloc grea in Jamaica.

Plaja Boston din Jamaica
Plaja Boston din Jamaica

Pentru turistul cu gusturi rafinate si apetit pentru lux si o ambianta placuta, Jamaica are o multime de statiuni all-inclusive. O vacanta all-inclusive poate scuti turistii de toate grijile privind confortul, mancarea, bautura si distractia. Toate pot fi obtinute pentru un pret fix. Breezers din Golful Montego este o statiune ce se intinde pe o suprafata de peste doua mii de acri. Secretul care face din aceasta statiune una diferita de celelalte statiuni all-inclusive este ca aceasta e un circ in aer liber.

Turistii pot invata sa devina adevarati performeri la trapez sau pot invata sa faca sarituri acrobatice la trambulina. Genul acesta de activitati nu pot fi gasite nicaieri altundeva pe insula si sunt pefecte pentru copilul din fiecare dintre noi; si Breezers este o statiune doar pentru adulti.

Hedonism III este o alta statiune total deosebita fata de alte statiuni. Aceasta statiune este centrul distractiei din Jamaica, care incurajeaza turistii sa dea frau liber tuturor dorintelor lor. Tot ce se petrece in interiorul statiunii este pastrat secret fata de cei din afara. Pentru a putea intra in statiune va trebuie insa o invitatie. Statiunea se intinde pe 15 acri in partea de est a golfului Runaway iar privelistile sale superbe si plajele perfecte sunt o locatie perfecta pentru o vacanta in Caraibe plina de viata si distractii nebanuite.

Plaja James Bond din Jamaica
Plaja James Bond din Jamaica

O vizita in Portul Regal va deschide oricarui turist o poarta spre comoara istorica a insulei. Orasul a fost multa vreme refugiu si port pentru multi dintre adevaratii pirati din Caraibe. Oameni de legenda cum ar fi Henry Morgan si “Barba Neagra” obisnuiau sa poposeasca foarte des in orasul ce era cunoscut ca cel mai ciudat oras de pe pamant.

Piratii aveau si ei nevoie de un loc unde sa se caiasca pentru toate faradelegile lor si Biserica Sf. Petru se crede ca a fost un astfel de loc pentru Henry Morgan. Biserica a rezistat peste vremuri inca din anul 1726 si este acum considerata un muzeu al trecutului dubios al orasului. Biserica este deschisa vizitatorilor de la 9 am la 5 pm in fiecare zi si aici inca se tin slujbe duminica.

O alta zona a insulei cu o atractie mistica este micul sat Bath. Cu ajutorul unui ghid veti putea gasi unul dintre cele mai vechi si bine pastrate secrete: izvoare naturale tamaduitoare. Conform unor legende un sclav fugar a descoperit izvoarele vindecatoare din Bath in 1690. Sulful din apa se crede ca are puteri tamaduitoare si regenerative. Hotelul Bath Fountain ofera turistilor apa chiar din izvor in camera iar preturile la acest hotel sunt relativ mici.

In Jamaica, alegerea bauturii este foarte simpla: rom. Appleton Estate este o autoritate in lumea romului. La sud de golful Montego puteti face un tur al dislileriei care produce romul bine cunoscut in toata lumea inca din anul 1749. Vizitele se pot face de luni pana sambata intre 9 am si 4 pm. O vizita include degustari de rom si o sticla gratuita pentru fiecare vizitator.

In Jamaica nu veti simti lipsa barurilor si restaurantelor in care se asculta muzica raggae. Cei ce doresc sa asculte cea mai buna muzica raggae se pot orienta spre festivalurile de muzica traditional jamaicana.