Randers Tropical Zoo - Gradina zoologica indoor din Damenarca


Randers Tropical Zoo este o gradina zoologica acoperita ce este amplasata in trei domuri uriase din orasul danez Randers. In fiecare dintre acestea este recreat cu acuratete habitatul de pe trei dintre continentele Terrei: Africa, Asia si America de Sud.

In fiecare dintre cele trei zone conditiile climatice sunt controlate de calculator si pot fi admirate in jur de 275 de specii de animale. Multe dintre ele se misca liber in interiorul domurilor iar altele in spatii special amenajate. Dintre toate speciile, aproximativ 75 se gasesc intr-un acvariu de apa sarata.

Randers Tropical Zoo
Randers Tropical Zoo

Randers Tropical Zoo
Randers Tropical Zoo

Randers Tropical Zoo
Randers Tropical Zoo

Exista in fiecare zi un program in care diferitele specii sunt hranite in fata vizitatorilor iar ghizii ofera diferite informatii despre fiecare dintre speciile in cauza. Din pacate spectacolele de hranire ale animalelor sunt prezentate numai in daneza, insa personalul este foarte dragut si poate oferi informatii si in engleza la cerere. Printre cele mai interesante spectacole se numara cele ale pestilor arapaima sau piracucu, rozatoarelor coati, maimutelor si tapirilor.

Pe perioada verii se deschide si o zona exterioara dedicata Danemarcei unde pot fi vazute animale domestice cum ar fi capre, porci, vaci, iepuri si altele. Tot aici se gasesc si multe zone de joaca pentru copii. Diferenta dintre un bilet cu o singura intrare si un abonament anual este foarte mica, ceea ce face sa merite achizitionarea unui abonament daca stati mai multa vreme in regiune.

Adresa: Torvebryggen 11, 8900 Randers, Denmarca.
Pret: 190 DKK. Abonament anual 295 DKK.
Website: https://www.regnskoven.dk/en/

Alte atractii din Danemarca