Legoland, Billund - Parcul tematic Lego din Danemarca


In anul 1949, un tamplar dintr-un orasel din centrul peninsulei Jutland a inceput sa produca micutele caramizi pe care toti le stim astazi sub numele de LEGO. Este usor sa ne inchipuim ca acest tamplar pe nume Ole Kirk Christiansen a avut cea mai mica idee despre succesul si popularitatea incredibila de care va ajunge sa se bucure LEGO.

Legoland Billund si-a deschis portile in 1968 si se afla la aproximativ 3 km de Aeroportul Billund, fiind astazi unul dintre cele mai populare parcuri de distractie din toata Danemarca. Tematica parcului asa cum este si foarte simplu de intuit este LEGO. La inceputurile sale parcul a inceput ca o expozitie de case si obiective celebre din intreaga lume, construite din piese lego.

Indian din piese Lego
Indian din piese Lego

Neuschwanstein - 230.000 piese lego
Neuschwanstein - 230.000 piese lego

Oras din piese lego
Oras din piese lego

Parcul se mandreste cu aproape 60 de milioane de piese Lego si multe vehicule sau angrenaje in miscare, construite tot din piese Lego. In cadrul Legoland exista avioane, masini, trenuri sau vapoare in miscare, ce sunt amplasate in diferite decoruri din Lego, reusind astfel sa produca un efect interesant pentru toti cei care viziteaza expozitia.

In prezent expozitia de miniaturi construite din Lego este completata de o serie de atractii specifice unor parcuri tematice in toata regula, existand si cateva roller-coastere, unul sau doua fiind chiar capabile sa ridice nivelul de adrenalina. Exista mai multe sectiuni in cadrul parcului, fiecare cu tematica sa cum ar fi Regatul Cavalerilor, Taramul Piratilor, Adventure Land sau Legoland Town, un mic orasel din vestul salbatic. Legoland este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Danemarca in principal datorita faptului ca este un parc in care intreaga familie poate petrece momente placute.

Muntele Rushmore
Muntele Rushmore din piese lego

Polar Express
Roller Coaster Polar Express

Dragon din piese Lego
Dragon din piese Lego

Pentru turistii straini Legoland Billund este poate cu atat mai mult un "must see" intrucat este primul dintre parcurile Legoland existente in lume si pentru ca Lego reprezinta un adevarat simbol al Danemarcei.

Adresa: Nordmarksvej 9, 7190 Billund, Denmarca.
Pret: 299 DKK.
Website: https://www.legoland.dk/en/

Alte atractii din Danemarca