Vacante Nessebar, Bulgaria


Orasul Nessebar are aproximativ 10000 de locuitori si se intinde pe suprafata unei mici peninsule stancoase. Nessebar se alfa la 37 de Km nord-est de Burgas. Plaja este considerata ca fiind una dintre cele mai bune de pe litoralul din Bulgaria din cauza unei fasii de nisip dintre oras si satul Ravda, care este acoperita cu nisipuri aurii.

Cazare Nessebar, Bulgaria

Cele mai cunoscute hoteluri din Nessebar sunt Messembria Hotel, Globus Hotel si Bourgas Hotel. Exista si alte hoteluri mai mici si case particulare care ofera servicii de cazare fara rezervare in prealabil. Toti turistii care sosesc in oras sunt intampinati de oameni care le ofera cazare la diferite pensiuni si vile private, sau hoteluri mai mici. Pentru a vedea oferta noastra de cazare in Nessebar puteti folosi formularul de mai jos. Trebuie doar sa completati datele vacantei in Nessebar si motorul de cautare va afisa cele mai avantajoase oferte de cazare in Nessebar.

Obiective turistice Nessebar, Bulgaria

Nessebar este una dintre cele mai populare statiuni printre turistii straini care aleg sa-si petreaca vacanta in Bulgaria, pe litoralul Marii Negre. Popularitatea acestei destinatii turistice este cauzata si de spiritul antic al locului dar si de ruinele bine conservate ale catorva vestigii istorice. Conform legendei, in trecut Nessebar avea nu mai putin de 41 de biserici. Raportat la populatia destul de mica, numarul mare de biserici faceau din Nessebar unul dintre orasele cu cele mai multe locase de cult din lume pe cap de locuitor. Unul dintre cele mai vechi sanctuare este basilica construita pe coasta, cel mai probabil la inceputul secolului al V-lea. Resedinta vechiului episcop situata in centrul orasului este probabil cea mai impresionanta biserica din Nessebar. Are mai mult de 25 de metri lungime si 22 de metri latime. Biserica St Ivan, a fost construita mult mai tarziu, in secolul al XI-lea si este o biserica clasica cu dom si patru coloane care-l sustin. Biserica Sf Stefan este asa numita Noua Resedinta a episcopului. Ea este situata chiar in apropierea portului. Aici pot fi vazute fragmente de fresce ce dateaza din secolul al XIII-lea. Decoratiunile sale sunt atat de pitoresti incat au marcat inceputul unui stil local care se regaseste in constructii ce-au fost ridicate si mai tarziu. Fatada bisericii este ornata cu figurine din ceramica de diferite culori si marimi. Acelasi stil a fost folosit si la constructia Bisericii Sf Tudor. Pe langa toate aceste biserici stilul arhitectonic din Nessebar este deosebit, ceea ce face ca orasul sa merite vizitat.

Poze Nessebar, Bulgaria

Vacanta Nessebar, Bulgaria
Vacanta Nessebar, Bulgaria

Vacanta Nessebar, Bulgaria
Vacanta Nessebar, Bulgaria

Vacanta Nessebar, Bulgaria
Vacanta Nessebar, Bulgaria

Destinatii Bulgaria