Muzeul miniaturilor din Hamburg - Miniatur Wunderland


Hamburg este al doilea oras ca marime din Germania dupa Berlin iar in 2011 a fost ales drept Capitala Verde a Europei, fiind astfel recunoscut drept orasul cel mai prietenos cu mediul de pe intregul continent. Multa lume crede ca Venetia are multe poduri, lucru perfect adevarat insa foarte putini stiu ca Hamburg are mai multe decat Venetia, Londra si Amsterdam la un loc! Hamburg are peste 40 de teatre si mai mult de 60 de muzee dintre care poate cel mai deosebit si popular este Miniatur Wunderland.

Muzeul Miniaturilor din Hamburg gazduieste cea mai mare macheta de trenulete electrice din lume. Liniile ferate miniaturale de la Miniatur Wunderland au o lungime de peste 12 km si alaturi de celelalte miniaturi creaza un spatiu care fascineaza peste un milion de vizitatori anual. Atunci cand echipa TVL a vizitat muzeul, am ridicat numarul turistilor din Romania la 3611 si speram ca tot mai multi dintre romani sa aiba ocazia de a vizita acest muzeu deosebit.

Muntii Alpi la Muzeul Miniaturilor
Muntii Alpi la Muzeul Miniaturilor

Concert pop la Muzeul Miniaturilor
Concert pop la Muzeul Miniaturilor

Regiune din Elvetia la Miniatur Wunderland
Regiune din Elvetia la Miniatur Wunderland

Exponatele minuscule sunt prezentate vizitatorilor in mai multe regiuni cum ar fi Austria, Hamburg, America, Scandinavia, Elvetia sau cea mai noua dintre regiuni, Knuffingen Airport. La Miniatur Wunderland exista chiar si o fabrica de ciocolata care va poate indulci vizita cu mici cubulete de ciocolata Lindt. Detaliile si atentia acordata scenelor in miniatura impresioneaza pe toata lumea. Din aceste motive si din multe altele Muzeul Miniaturilor din Hamburg este un obiectiv turistic garantat de TVL.

Aeroportul de la Muzeul Miniaturilor
Aeroportul de la Muzeul Miniaturilor

Aeroportul de la Muzeul Miniaturilor
Aeroportul de la Muzeul Miniaturilor

Stadionul de la Muzeul Miniaturilor
Stadionul de la Muzeul Miniaturilor

Stadionul de la Muzeul Miniaturilor
Stadionul de la Muzeul Miniaturilor

Las Vegas la Muzeul Miniaturilor
Las Vegas la Muzeul Miniaturilor

Strada din Hamburg la Muzeul Miniaturilor
Strada din Hamburg la Muzeul Miniaturilor


Informatii utile despre Miniatur Wunderland

Pret: 12.00 €
Adresa: Kehrwieder 2, 20457 Hamburg, Germania
Website: https://www.miniatur-wunderland.com/

Ce obiective turistice mai puteti vedea in Hamburg?

Hamburg Dungeon

Chiar langa Muzeul Miniaturilor din Hamburg se gaseste Hamburg Dungeon. La fel ca Dungeon-ul din Amsterdam sau cel din Londra, si cel din Hamburg ofera o mica lectie de istorie a orasului cu momente pline de amuzament si adrenalina. Atentie insa, singurul tur in limba engleza incepe de la ora 10:00. Pretul de intrare este de 23 de euro pentru un bilet.

Biserica Sf Mihail

Biserica a fost ridicata pentru prima oara intre 1648 si 1673 insa a fost distrusa de fulger in 1750. A fost reconstruita intre 1751 si 1762 insa turnul a fost finalizat abia in 1786. Biserica avea sa arda in intregime in 1906 si sa fie reconstruita iarasi intre 1907 si 1912 pentru a deveni astazi un obiectiv reprezentativ pentru Hamburg. Pentru 7 euro puteti vizita si cripta si puteti urca si in turnul inalt de peste 100 de metri ce ofera cea mai buna priveliste a orasului Hamburg.

Biserica Sf Nikolai

Biserica Sf Nicolae a ars in timpul Operatiunii Gomora din luna iulie 1943. Decizia a fost de a nu mai reconsturi biserica daramata ci de a o lasa in ruina ca o amintire pentru generatiile viitoare despre victimele si ororile razboiului si ale tiraniei din perioada 1933-1945. In 2013 a fost inaugurat un muzeu excelent in cripta bisericii, ce ofera informatii despre distrugerea orasului Hamburg. Exista si un lift care urca pana in varful turnului ramas in picioare. Pretul pentru intrarea in muzeu si urcarea in turn este de 4 euro.

Rickmer Rickmers

Este un vas care a fost ancorat permanent in Hamburg si ce poate fi vizitat pentru un pret de 4 euro. Vasul a servit sub mai multe pavilioane si are o istorie foarte bogata. A fost rascumparat in 1983 de o fundatie care l-a transformat in muzeul de astazi.

Planten un Blomen

Este un parc public din Hamburg unde puteti petrece cateva ore intr-o atmosfera placuta in zilele de vara.

Reeperbahn

Celebra strada Reeperbahn este Cartierul Rosul al orasului Hamburg. In permanenta plin de viata, zona devine un adevarat vulcan pe timpul noptii si mai ales in perioada in care are loc Dom - un festival ce are loc de trei ori pe an in lunile martie, august si noiembrie si ce aduna peste 10 milioane de vizitatori anual.

Plimbari cu vaporasul

Hamburg are mai multe canale decat Venetia si de aceea o plimbare cu vaporasul nu este deloc o idee rea. Plecarile sunt foarte dese chiar din apropierea primariei, locul de unde majoritatea turistilor incep explorarea acestui oras.

Articol din seria Garantat de TVL