Vacanta Tunisia, descopera farmecul Africii


O vacanta in Tunisia poate fi oportunitatea cea mai buna de a va bucura de toate frumusetile pe care Africa le poate oferi.

Tunisia este cea mai mica tara din nordul Africii si cu toate acestea are destula diversitate cat pentru un continent intreg. In decursul vacantei in Tunisia puteti vizita vestigii ale maretului oras stat Cartagina, ruine romane ce demonstreaza ca aceasta era cea mai bogata provincie imperiala, orase inconjurate de ziduri, construite la inceputul erei de varf a civilizatiei arabe si bulevarde coloniale frantuzesti construite la incepului secolului al XIX-lea. De asemenea mancarea tunisiana este extrem de diversificata si imbina influente frantuzesti, nord africane, orientale si turcesti. Asadar nu ezitati nici o clipa in a va delecta cu mancarurile locale in vacanta dumneavoastra din Tunisia.

Intr-o vacanta in Tunisia va veti bucura desigur si de plajele foarte frumoase pe care aceasta tara le ofera. Tunisia are 1400 de km de tarm la Marea Mediterana. In partea de sud incepe nesfarsitul desert Sahara si exista niste lacuri de sare. In partea aceasta s-au filmat “Pacientul Englez” si “Razboiul Stelelor”. In partea de nord sunt zone muntoase bogat impadurite in timp ce peninsula Cap Bon si partea centrala a Tunisiei sunt bogate in pomi fructiferi, maslini si vita de vie.

Cultura araba este aici in cea mai relaxata stare a sa. Drepturile femeilor sunt protejate aici mai bine decat in orice alta tara din lumea araba. Alcoolul este disponibil pentru toti cei ce doresc sa-l cumpere. Din punct de vedere politic, Tunisia a avut parte din 1956 cand si-a declarat independenta de conducatori modernisti si care au dorit sa separe puterea politica de cea religioasa si au incercat din rasputeri sa descurajeze fundamentalismul religios. De aceea puteti fi linistiti pentru ca aceasta tara africana este o destinatie sigura in cazul in care alegeti o vacanta in Tunisia.

Unul dintre avantajele turismului tunisian este vremea care este insorita pe tot parcursul anului. Acest aspect, alaturi de bogatia obiectivelor turistice cu incarcatura istorica si ospitalitatea tunisienilor, constituie argumente serioase in alegerea unei vacante in Tunisia.

Din statiunile de la Marea Mediterana puteti face o sumedenie de excursii in restul Tunisiei pentru a descoperi o bucatica din minunata Africa si misterele care o fac atat de atractiva.

Vezi aici cat te-ar costa cazarea la hotel pentru o vacanta in Tunisia.

Harta Tunisia.

Mai jos aveti o harta a Tunisiei. Pentru a folosi harta online a Tunisiei puteti utiliza butoanele de control din partea stanga sus a hartii.

Articole turism