Maldive, Insulele Maldive si Robinson Crusoe


In Maldive veti avea parte de soare, nisip si mare intr-o mie de insule si lagune imense cu toate nuantele de albastru si turcoaz la care va puteti gandi.

Aceasta destinatie de vacanta exotica pe care o reprezinta Insulele Maldive continua sa devina tot mai populara si printre turistii romani. Insulele Maldive sunt o lume magnifica a unor gradini subacvatice de corali, o combinatie naturala perfecta pentru cei mai pretentiosi dintre consumatorii de vacante.

Maldivele sunt situate chiar pe Ecuator la sud-vest de Sri Lanka. Insulele Maldive sunt formate din 1200 de insule de corali ce formeaza un arhipelag de 26 de atoli. Se intind pe 820 de km de la nord la sud si pe 120 de km de la est la vest. Dintre toate insulele arhipelagului numai 202 sunt locuite iar 87 de insule sunt destinate in totalitate spre a fi statiuni turistice. Clima este in general calda si umeda. Soarele straluceste pe cer pe parcursul intregului an. Temperatura medie este in jur de 29-32 grade Celsius.

Puteti vedea mai jos cat v-ar costa cazarea la un hotel in Insulele Maldive. Nu trebuie decat sa introduceti datele calatoriei dumneavoasta si veti putea rezerva hotelul care vi se pare cel mai convenabil.

Vezi aici preturile disponibile la hoteluri in Maldive

Insulele Maldive au o istorie bogata de care localnicii sunt foarte mandri si care a evoluat din vremurile cand primii colonisti care cutreierau marile si oceanele lumii s-au stabilit aici. Maldivele au reprezentat un loc al confluentelor culturale. Spre exemplu o parte din cantecele locale au influente africane puternice cu tobe si instrumente specifice iar cuvintele nu sunt cunoscute nimanui dar se presupune ca provin dintr-o limba din estul Africii. Desigur exista si influente sud asiatice. Acestea se regasesc atat in dansurile si cantecele din Maldive dar mai ales in specialitatile culinare locale.

Insulele Maldive
Insulele Maldive

In Insulele Maldive educatia este foarte bine pusa la punct iar tehnologia este si ea aliniata la standardele tarilor dezvoltate. Telecomunicatiile si accesul la internet reprezinta ceva foarte comun in Maldive.

O vizita in acest paradis terestru va garanteaza ca veti putea descoperi o parte din frumusetile regiunii. Maldivele sunt cunoscute in toata lumea pentru splendorile subacvatice. Abundenta si varietatea vietatilor subacvatice cu un colorit atat de deosebit au fascinat scufundatorii din toata lumea. De aceea daca vizitati Maldivele in mod sigur ar trebui sa incercati si dumneavoastra sa faceti scufundari. In Maldive va puteti astepta la cel mai ridicat nivel de vizibilitate in timpul acestor scufundari, uneori acesta ajunge si la adancimi de peste 50 de metri. De asemenea temperaturile ridicate favorizeaza practicarea scufundarilor pe parcursul intregului an.

Pescuitul este de asemenea una din indeletnicirile cu care va puteti delecta si relaxa in Insulele Maldive. Varietatea speciilor de pesti este foarte mare si pescuitul poate fi practicat de toata lumea, de la cei mai pasionati practicanti ai pescuitului pana la cei novici.

Apa din Insulele Maldive este influentata de doi musoni, unul de sud-vest si unul de nord-est. Din noiembrie si pana in aprilie musonul din nord-est aduce vreme frumoasa si coincide cu sezonul de vacante. Musonul sud-vestic aduce mai multe ploi din mai pana in octombrie si atunci sunt valuri mai puternice ce favorizeaza din plin pe cei care doresc sa faca surfing.

In Insulele Maldive se organizeaza excursii in care puteti vedea balene si delfini. Peste 20 de specii pot fi admirate in largul apelor din Maldive. Toate acestea sunt motive pentru a alege o vacanta in Insulele Maldive.

Articole turism