Destinatie de vacanta, statiunea Albena din Bulgaria.


Albena este una dintre cele mai frumoase statiuni de pe litoralul bulgaresc al Marii Negre.

Vezi aici cat costa un hotel in Albena

Statiunea bulgareasca Albena este situata la aproximativ 30 de km la nord de Varna si la doar 12 km sud-vest de Balchik, o alta destinatie estivala preferata de foarte multi romani. Albena se afla intr-un golf curat al Marii Negre si este inconjurata de un peisaj pitoresc. Cu plajele sale ingrijite, cu nisip fin si foarte curate, cu apa clara si ferita de orice animale periculoase, in Albena veti putea petrece o vacanta perfecta pe litoral din luna Mai pana la inceputul lui Octombrie.

Plaja din Albena
Plaja din Albena

Statiunea Albena este una cu standarde de cazare ridicate, aici putand gasi hoteluri foarte bune. Albena este locul in care marea intalneste nisipul fin pentru a va oferi o vacanta de neuitat. Mare, plaja, viata de noapte, baruri, restaurante, posibilitati de practicare a sportului, tratamente de infrumusetare, orice ati cauta puteti gasi in Albena.

Pe litoralul din Bulgaria, in Albena, veti gasi o lume a serviciilor de calitate pentru turistii de toate varstele, plaje cu nisip fin, mare cristalina si agitatie sau liniste, exact atat cat trebuie. Albena are cate ceva pentru fiecare turist care alege sa-si petreaca cateva zile de vacanta aici.

Hoteluri si complexe turistice sunt amplasate intr-un cadru natural placut, fie chiar pe plaja sau pe dealurile din apropiere, ceea ce ofera o priveliste deosebita spre mare. In total exista aproape 15000 de locuri de cazare in peste 40 de hoteluri, 5 sate de vacanta si un camping. In Albena exista un hotel de patru stele, 17 hoteluri de trei stele si 22 de hoteluri de doua stele. Statiunea insa se afla intr-o continua modernizare pentru a putea oferi turistilor ce aleg Albena ca destinatie de vacanta, un sejur cat mai placut cu putinta.

In Albena exista peste o suta de localuri unde se poate servi mancare. Acestea sunt extrem de diversificate; de la restaurante de lux pana la fast food-uri si mici chioscuri situate chiar pe plaja. Exista de asemenea o multime de discoteci, baruri, taverne si terase cu specific local dar si restaurante cu specific indian sau chinezesc. Din acest punct de vedere in Albena poate manca bine orice turist indiferent de bugetul pe care-l are la dispozitie.

Un hotel cu spa si centru de recuperare deschis de-a lungul intregului an este Hotel Dobrudja ce dispune de personal medical calificat si care pune la dispozitia turistilor peste 120 de proceduri medicale care se folosesc de factorii naturali ai zonei.

Exista in aceasta statiune o multime de piscine, sali de bowling, posibilitatea de a practica ski-ul nautic si alte sporturi acvatice, tenis, mini-golf, volei pe plaja, calarie, scoala de scufundari si multe alte modalitati de petrecere a timpului liber. Astfel este garantat ca nu va veti plictisi in vacanta daca alegeti Albena ca destinatie pentru concediul dumneavoastra.

Puteti vedea cat ar costa cazarea la un hotel in Albena in functie de perioada in care vreti sa mergeti pe litoralul din Bulgaria folosind formularul de mai jos. Nu trebuie decat sa completati datele calatoriei dumneavoastra si va fi afisata o lista cu hoteluri din Albena. Puteti astfel compara preturile la diversi operatori si rezerva la cel mai bun pret.

Harta turistica a statiunii Albena, Bulgaria poate fi marita. Click pe harta pentru a vedea versiunea marita a hartii hotelurilor din Albena.

Harta turistica Albena
Harta turistica Albena

Articole turism