O calatorie incredibila la Muzeul Corpus, Olanda


Muzeul “Corpul Omenesc” (CORPUS) a fost inaugurat in martie 2008 de Regina Beatrix. Acest muzeu unic consta intr-o calatorie in corpul uman unde poti vedea, simti si auzi cum functioneaza el si cat de importanta este mancarea sanatoasa, viata sanatoasa si sportul.

Muzeul are 35 de metri inaltime si consta intr-o cladire transparenta avand contur de corp omenesc. Intrebari ca “ De ce trebuie sa dorm”, “ce se intampla cand stranut?”, “cum imi creste parul?” isi gasesc raspunsul in acest muzeu.

Muzeul Corpus Leiden, Olanda
Muzeul Corpus Leiden, Olanda

Muzeul Corpus foloseste tehnologii de ultima generatie, sunete si efecte 3D, toate obiectele din muzeu fiind realizate din fibra de sticla colorata pentru a parea cat mai reale pentru a prezenta si a explica toate aspectele medicale ale corpului omenesc. Vizitatorii intra in muzeu prin genunchiul corpului, apoi calatoresc prin opt galerii indreptandu-se spre creier, calatoria durand aproximativ 55 de minute.

Pe parcurs, se pot uita la filme 3D despre fertilizare, pot sari pe o limba de cauciuc si se pot uita cum un sandwich este digerat. Muzeul Corpus pune la dispozitie un tur audio in 8 limbi de circulatie internationala: olandeza, engleza, germana, franceza, italiana, spaniola, chineza si rusa.

Muzeul Corpus este deschis de marti pana duminica intre 9:00 si 17:00
Taxa de acces in muzeu este de 18,25 € pentru adulti si 15.75 € pentru copii intre 6 si 14 ani.
Daca faceti rezervare online, preturile sunt 16.75 € pentru adulti, respectiv 14.25 € pentru copii.
Parcarea costa 7.00 €.
Copiii sub 6 ani nu au acces in muzeu. Varsta minima recomandata este de 8 ani.

Adresa: autostrada A44 intre Amsterdam si Haga.

Articole turism