Excursii Egipt, vacanta la piramidele egiptene.


Nicio alta tara de pe glob se poate lauda cu o istorie datata si documentata mai lunga ca Egiptul.

Cu fluviul Nil strabatand teritoriul sau, Egipt este una dintre cele mai populare destinatii pe care foarte multi turisti o aleg pentru a isi petrece vacanta. In fiecare an mii si mii de turisti viziteaza aceasta tara minunata si se indragostesc de frumusetile si istoria incredibila a locurilor.

Piramidele din Egipt
Piramidele din Egipt

Egiptul este o tara din Orientul Mijlociu, situata in nordul Africii si este taramul piramidelor si al templelor uriase. Din cauza ca aceasta tara are foarte multe de aratat celor ce isi petrec vacanta aici, ofertele de vacanta in Egipt sunt foarte variate si ele. Daca va hotarati la o excursie in Egipt trebuie sa profitati de timpul petrecut aici pentru a vedea cat mai multe dintre frumusetile tarii.

Agentiile de turism care ofera excursii in Egipt, insista pe ofertele ce vizeaza centrele de interes maxim din punct de vedere turistic ale tarii, cum ar fi: Valea Regilor, Piramidele egiptene, Marele Sfinx de la Giza (Gizeh), Luxor sau Templul Karnak. In toate aceste locuri exista lucruri interesante de vazut si de aflat despre istoria Egiptului.

Oricine alege o excursie in Egipt se poate bucura de minunatiile naturale ale tarii, cele mai bune hoteluri si statiuni de vacanta dar si de croaziere pe Nil. Fiecare loc din Egipt, de la “Piramidele Egiptene” pana la “Valea Regilor Egiptului”, este incarcat de o bogata si interesanta istorie ce merita sa fie aflata de toata lumea.

Egiptul are zone foarte intinse nelocuite, majoritatea populatiei Egiptului fiind concentrata de-o lungul fluviului Nil. Marea majoritate a populatiei se gaseste in cele doua zone metropolitane: Cairo si Alexandria. Orice sejur in Egipt oferit de agentiile de turism include vizite la piramidele egiptene si la alte vestigii istorice ale faraonilor din Egipt. Faptul ca Egiptul este complet dependent de Nil si ca fara el toata aceasta bogatie istorica si nici Egiptul modern n-ar fi existat este un lucru arhicunoscut.

Din punct de vedere al atractiilor istorice, Cairo este taramul fagaduintei pentru orice pasionat de istorie si o incantare din punct de vedere arhitectural. Chiar daca nu esti istoric sau arhitect vei fi fascinat de toate povestile incantatoare, documentarele si filmele pe care le vei vedea despre Egipt. Ceea ce face din alegerea unei excursii in Egipt ceva facil este faptul ca Egiptul are de oferit cate ceva pentru fiecare om care-l viziteaza si astfel va fi foarte greu sa va plictisiti aici. Un interes deosebit il au si specialitatile culinare egiptene care trebuiesc incercate cu siguranta. Chiar daca nu sunteti gurmanzi, papilele gustative va vor fi incantate cu cele mai deosebite gusturi si arome. Pe langa kebab si kofta in Egipt va puteti bucura si de preparate culinare internationale.

Articole turism