Excursii Grecia, in vizita la zeii Olimpului


Excursiile in Grecia sau in insulele grecesti sunt printre destinatiile de vacanta favorite ale turistilor din Europa dar si ale romanilor.

Grecia este o tara ce se bucura de frumuseti naturale si de un farmec aparte care atrage in fiecare an milioane de turisti din intreaga lume. Este una dintre tarile mici ale Europei situata in partea cea mai orientala a continentului, la Marea Mediterana, intre Italia si Turcia. Cu toate ca nu este o tara prea mare, excursii in Grecia fac tot mai multi turisti deoarece farmecul natural si stilul de viata ii atrage neconditionat.

Desi excursiile estivale in Grecia sunt punctul forte, cele de pe timpul iernii nu trebuiesc neglijate. Clima mediteraneeana blanda permite excursii si in perioadele cand la noi este mai frig. Cele mai multe excursii in Grecia au loc pe perioada verii cand plajele cu nisip fin ale insulelor grecesti pun perfect in valoare culoarea de un albastru unic a Marii Egee sau a celei Ionice.

Pentru cei pasionati de sport exista multe posibilitati de practicare a sportului favorit in cele mai populare destinatii de excursii in Grecia. Cei cu un spirit mai aventuros pot alege windsurfing, kitesurfing, rafting, catararea sau caiac-ul. Acestea sunt oferite turistilor in mai toate statiunile de pe litoralul grecesc. Pentru cei aflati in cautarea unei excursii in Grecia, activa dar totusi ceva mai relaxanta, oferta se ridica si ea la inaltime; puteti alege intre calarie, golf, inchiriatul unei biciclete. Agentiile de turism ce ofera excursii in Grecia pun la dispozitia turistilor si diverse pachete de vacanta inclusiv pachete gastronomice ( in care puteti incerca cele mai delicioase preparate traditionale grecesti ), pachete arheologice, medicale, religioase. Toate acestea va pot aduce mai aproape de aspectele incantatoare ale acestei tari si va pot face sa cunoasteti mai bine cultura si istoria Greciei.

Pentru o excursie in Grecia veti putea gasi oricand toate felurile de cazare pentru absolut orice buzunar. De la vile si hoteluri cu camere luxoase pana la locuri de campare a cortului sau rulotei. O excursie in Grecia este asadar locul ideal fie ca dortiti o sedere intr-un hotel luxos sau cautati ceva mult mai ieftin.

Cultura si istoria foarte bogata a Greciei si numeroasele traditii sunt un alt motiv pentru care o excursie in Grecia poate fi o alegere foarte buna. Minunile arheologice din epoca de aur a Greciei Antice cum ar fi Acropole din Atena, Delphi sau Vergina sunt atractii importante pentru turisti. Pe langa toate acestea, epoca bizantina si-a lasat si ea amprenta dupa cum se poate vedea din nenumaratele biserici si manastiri raspandite pe tot teritoriul Greciei. Festivaluri religioase si de alta natura au loc an de an in multe din zonele tarii, punand in valoare si mai mult diversele traditii, preparate culinare specifice sau produse locale.

Desi istoria sa impresionanta si multimea de razboaie au lasat urme, ar fi o greseala sa va imaginati Grecia ca o tara scufundata in filosofie si plina de ganditori profunzi. Temperamentul mediteranean nu lasa prea mult loc pentru asa ceva asa cum va veti da seama daca veti alege o excursie in Grecia. Bine-cunoscutele nopti grecesti par sa nu se mai termine niciodata. Cel mai important centru al distractiei este capitala, Atena. Caractezitata de multi drept un oras care nu doarme niciodata, Atena se poate lauda cu o viata de noapte de exceptie. Aici exista sute de cluburi, baruri, cafenele, restaurante si taverne. Muzica de toate genurile, inclusiv muzica greceasca tine orasul treaz pana la orele diminetii. Insulele grecesti Rodos, Corfu, Ios sau Mykonos urmeaza acelasi tipar al distractiei mai mult sau mai putin. Concluzia este ca oriunde v-ati duce este garantat ca nu va veti plictisi.

In cazul in care planuiti sa faceti o excursie in Grecia va propunem sa cautati prin oferta noastra de cazare la hotelurile din peninsula greceasca. Pentru aceasta puteti folosi motorul nostru de cautare in ofertele de cazare. Click aici pentru a cauta prin oferta de cazare.

Articole turism