Destinatii turistice pe timp de criza


La inceputul acestui nou an, cuvantul "recesiune" isi gaseste tot mai des loc in vocabularul nostru si in timp ce efectele crizei economice sunt pe alocuri devastatoare, impactul sau asupra tendintelor comportamentului turistilor este cel putin interesant.

Nu este nicio indoiala ca efectele crizei economice nu au trecut inca. Chiar daca putem enumera multe lucruri negative legate de aceasta recesiune, fie ca ne vine sa credem sau nu, exista si efecte pozitive.

Bugetele mult restranse au dat un impuls important unor noi destinatii turistice, marind substantial repertoriul turistic. Astfel la nivel mondial au aparut anumite destinatii turistice noi care au crescut foarte mult in preferintele turistilor in ultima perioada. Acest fapt a reprezentat pentru multe tari o adevarata gura de oxigen intr-o perioada destul de dificila. In timp ce bugetul de vacanta al turistilor a stimulat economia unor tari aflate in plina criza economica, pentru acesti turisti nevoia de a lua in considerare noi destinatii a insemnat oportunitatea de intra in contact cu noi culturi foarte interesante.

Lituania - Destinatie de criza
Lituania - Destinatie de criza

Topul destinatiilor preferate pentru 2010:

01. Letonia - crestere cu 61%
02. Estonia - crestere cu 62%
03. Lituania - crestere cu 75%
04. Islanda - scadere cu 3%
05. Singapore - crestere cu 22%
06. Venezuela - scadere cu 7%
07. Jamaica - crestere cu 2%
08. Irlanda - crestere cu 44%
09. Ucraina - scadere cu 16%
10. Seychelles - crestere cu 45%

Cu Letonia, Estonia si Lituania cucerind topul popularitatii destinatiilor de vacanta se pare ca turistii tind sa schimbe Insulele Baleare cu Tarile Baltice in 2010.

Luxul costa mult mai putin la hotel Hotel Olumpia in Estonia iar o vizita la Palatul Rundale din Letonia, supranumit "Versailles-ul din Tarile Baltice" pare sa atraga turistii din toate colturile lumii. Cei care prefera destinatii mai exotice aleg Seychelles si Singapore sau Venezuela si Jamaica. Tari ca Irlanda si Islanda se dovedesc a fi atractii majore pentru turisti in 2010.

Articole turism