Cartierul Muzeelor din Viena


Cartierul Muzeelor este un complex mare, modern de muzee si institutii culturale din Viena. In spatele fatadei baroce a fostelor grajduri impreiale, se gasesc expozitii permanente si temporare de arta arta moderna dar si centre culturale de dans, arta si arhitectura.

Dupa ce veti trece de portile aripii Fisher von Erlach (fostele grajduri), o curte mare se deschide spre doua cladiri modere proiectate de firma de arhitectura Ortner & Ortner.

Cuburile moderne, care au fost inaugurate cu mare fanfara in 2001 si gazduiesc doua muzee de arta moderna, ofera un contrast puternic cu grajdurile care au fost construite in 1725. Contrastul ofera o combinatie surprinzatoare si curtea in sine, cunoscuta sub numele de Haupthof, este si ea foarte interesanta.

Cartierul Muzeelor din Viena Cartierul Muzeelor din Viena

Doua dintre cele mai cunoscute istitutii din Cartierul Muzeelor, Muzeul Leopold si MUMOK, sunt gazduite de cele doua structuri moderne. Alte institutii culturale sunt prezente prin vastul complex al vastului complex modernizat.

Museum Quarter ocupa aproximativ 60.000 m² si este o zona a carei renovare a costat peste 150 de milioane de euro

Muzeul Leopold

Principala atractie turistica din cadrul Cartierului Muzeelor este Muzeul Leopold, gazduit intr-un cub mare si alb placat cu piatra de var. Baza colectiei acestul muzeu a fost pusa de Rudolf Leopold, care a strans un numar impresionant de opere de arta din secolele al 19-lea si al 20-lea. Acesta a preferat opere ale unor artisti vienezi cum ar fi Klimt, Kokoschka sau Schiele. Rezultatul a fost cea mai mare colectie a operelor lui Egon Schiele.

MUMOK din Viena

Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien este cel mai important muzeu de arta moderna si contemporana din Austria, cu una dintre cele mai mari colectii din Europa. Este gazduit de o cladire moderna din bazalt gri inchis situate in partea opusa de Muzeul Leopold. Colectia sa mare si foarte des imbogatita se intinde pe cinci etaje dintre care doua se afla in subsol. Printre cele mai importante expozitii se numara Wiener Aktionismus, o miscare artistica vieneza din anii 1960 si alte miscari artistice moderne cum ar fi Fluxus, Nouveau Realisme si Pop Art.

Exista peste 20 de institutii culturale raspandite prin acest vast complex numit Cartierul Muzeelor, dar si o serie de restaurant, cafenele si magazine. Un punct bun de start in vizitarea Cartierului Muzeelor este centrul turistic din aripa Fischer von Erlach de unde turistii pot gasi programul tuturor activitatilor din Cartierul Muzeelor.

O parte dintre institutii au ca tinta diverse categorii de public, cu ar fi Quartier 21, care gazduieste expozitii temporare ale tinerilor artisti aflati in ascensiune. Alte expozitii temporare sunt gazduite in Kunsthalle Wien, unde se gasesc expozitii de arta moderna internationala. In Halle E+G, fosta Winterreitschule se organizeaza o serie de concerte si spectacole. Exista si un centru arhitectonic (Az W), un centru de dans (Tanzquartier), un muzeu pentru copii (muzeul Zoom), un teatru pentru tineri (Dschungel Wien) si chiar un centru pentru matematica. Pe langa toate acestea, Cariterul Muzeelor mai are si multe alte atractii care pot fi descoperite la fata locului de turistii care aleg sa faca o vizita aici.

Informatii utile despre Cartierul Muzeelor

Adresa:
Museumsplatz 1/5 A-1070 Viena, Austria

Preturi:
Exista bilete separate pentru diferitele expozitii din cadrul Museumquartier Viena.
Bilete MQ Combi: 25.00 €

Orar:
zilnic: 10:00 AM - 19:00 PM

Transport:
Metrou: statia MuseumsQuartier (U2); statia Volkstheater (U2, U3)
Autobuz: statia Volkstheater (48A)
Tramvai: statia Volkstheater (49).
Parcarea costa 1.00 € prima ora si 3.00 € / ora dupa prima ora.

Vizualizari: 769