Marele Canal din Venetia


Desi Venetia este impartita in insule si canale, Marele Canal este singurul canal mare cu adevarat. Are forma unul “S” in oglinda si are aproximativ 3,8 km lungime, 30-90 latime si o adancime de o medie de 5 metri.

Marele Canal este cel mai bine cotat cartier din Venetia: casele sunt mai mari (construite intre sec XIII – XVIII), decoratiunile sunt la scala mult mai mare si dispune de cel mai usor transport cu barcile avand cel mai mare trafic cu barcile din oras. Este normal atunci cand consideri ca acest canal ofera oportunitati mai mari pentru orice vizitator de a vedea cladirile ce il delimiteaza.

Marele Canal din Venetia Marele Canal din Venetia

Pana in secolul al XIX-lea traficul se desfasura de-a lungul canalului fapt pentru care nu exista decat un singur pod care traversa canalul (Podul Rialto). Pana astazi s-au mai construit inca doua poduri: podul Scalzi si podul Academiei si inca unul se afla in constructie.

Transportul pe canal se face fie cu autobuzele de apa fie de taxiurile private de apa (gondolele). Canalul se intinde de la Laguna la bazinul San Marco. Marele Canal este intradevar incantator contribuind la magia unuia dintre cele mai frumoase orase din lume.

Vizualizari: 780