Palau de les Arts Reina Sofia din Valencia


O cladire spectaculoasa proiectata de arhitectul nascut chiar in Valencia, Santiago Calatrava, si dedicata promovarii artelor teatrale. Prin suprafata vasta pe care o ocupa, Palau de les Arts Reina Sofia este una dintre locatiile cele mai impresionante de pe scena internationala unde au loc spectacole de teatru, dans, opera sau alte spectacole muzicale. Palatul Artelor Regina Sofia este parte a Orasului Artei si Stiintei din Valencia, un ansamblu vast de cladiri care impresioneaza turistii prin arhitectura avangardista si prin dimensiunile remarcabile.

Din punct de vedere arhitectural, Palau de les Arts Reina Sofia este la fel de impresionanta. Cladirea este spectaculoasa prin simplele sale proportii si prin silueta cu adevarat deosebita, la aceste aspecte adaugandu-se echipamente moderne de ultima ora si un program de spectacole care atrage imediat atentia. Toate aceste lucruri la un loc vor ajuta cu siguranta Palau de les Arts Reina Sofia sa-si gaseasca repede locul printre alte sali de spectacole celebre din lume cum ar fi operele din Londra sau Sydney, Opera de Stat din Viena sau Scala din Milano.

Palatul Artelor Regina Sofia din Valencia Palatul Artelor Regina Sofia din Valencia

Cu o inaltime de peste 70 de metri, cladirea ce gazduieste Palau de les Arts este impartita in patru sali distincte, fiecare dintre ele fiind dotate cu cele mai moderne tehnologii folosite in lumea operei, a spectacolelor muzicale si a artelor dramatice. Sala principala este cumva inima cladirii, atat din punct de vedere structural cat si ca importanta. Cu o capacitate de peste 1800 de spectatori, sala este folosita pentru spectacole de opera, balet clasic, spectacole de dans contemporan, reprezentatii de muzica simfonica si spectacole de teatru.

Palatul Artelor Regina Sofia din Valencia Palatul Artelor Regina Sofia din Valencia

Aceasta cladire maiestuoasa poate fi vizitata si turul cu ghid poarta turistii prin toate cele patru sali mentionate mai sus, dar le prezinta si detalii despre exteriorul cladrii, le prezenta lifturile panoramice, terasa si gradinile ce se gasesc pe ambele parti ale structurii. Sala Principal este o sala de concerte ce gazduieste in principal spectacole de opera dar este folosita si pentru balet si alte spectacole de arte teatrale. Auditorio este o sala cu o capacitate de aproape 1500 de locuri si este echipata cu instalatii avansate de sunet, lumini si tehnica video. Aula Magistral poate primi aproape 400 de spectatori si este gandita in special pentru spectacole muzicale de mai mica amploare cum ar fi reprezentatii ale unor diferite ansamble sau pentru recitaluri, conferinte si evenimente educationale. Teatre Martin i Soler este sala de teatru situata langa Palau de les Arts si are o capacitate de 400 de locuri iar instalatii din spatele scenei acestei sali sunt ideale pentru spectacole de mici si medii de opera.

Palatul Artelor Regina Sofia - Informatii despre turul cu ghid

Adresa:
Av del Profesor Lppez Pinero, 1, 46006 Valencia, Spania.

Transport:
Autobuze: 13, 15, 95 - statia Professor Lopez Pinero.

Preturi:
Adulti: 8.00 €
Pensionari: 6.00 €
Durata turului este de aproximativ 60 de minute si biletele se pot achizitiona chiar de la casa de bilete pentru spectacole.

Orar:
de luni pana vineri: 11:00 - 18:00
sambata: 11:00 - 14:00
duminica: inchis.

Vizualizari: 758