Vacante Sozopol, Bulgaria


Orasul Sozopol are o populatie de aproximativ 7000 de oameni si este situat la 31 de km la sud de Burgas. Orasul este asezat pe o peninsula stancoasa situata in punctul sudic cel mai indepartat al Golfului Burgas. O fasie lunga de 100 de metri uneste peninsula de continent. Din 1925 orasul s-a existins in zona Harmanite (supranumit "orasul nou").

Cazare Sozopol, Bulgaria

Desi oferte de cazare se gasesc din belsug atat in orasul vechi cat si in cel nou, acesta din urma este intr-o continua expansiune si ofera o gama mai larga de oferte de cazare la preturi acceptabile dar si mai scumpe pentru cei cu dare de mana. Numarul de hoteluri private a crescut si el in ultimii ani. Intre cele mai populare hoteluri din oras se numara Radik Hotel si Groudov Hotel. Se recomanda in permanenta sa rezervati cazare in prealabil dar mai ales la inceputul lunii septembrie cand are loc festivalul Apolonia. Pentru o oferta completa de cazare in Sozopol folositi formularul de mai jos.

Obiective turistice Sozopol, Bulgaria

Obiectivele turistice din Sozopol sunt numeroase dar nici unul dintre ele nu poate fi separat de ansamblul pe care impreuna il formeaza. Intre obiectivele turistice din Sozopol se disting totusi doua biserici vechi din perioada renasterii; Biserica Sf. Zosim si Biserica Sf Fecioare. Casele lui Dimitur Laskaridis care a fost un negustor de peste, Ana Trendafilova, Kourtidis, Una Psarianova, Kreanoolu sunt doar cateva dintre cele 45 de monumente arhitectonice ale orasului Sozopol. Atmosfera antica a orasului este in continuare alimentata de case si strazile inguste. Ca un fapt divers, turistii se pot astepta sa auda limba greaca inca fiind vorbita de localnicii din aceasta zona; in special in orasul vechi. Muzeul de Arheologie este un alt obiectiv dar si Galeria de Arta reprezinta alte locuri interesante ce pot fi vizitate. In plus de asta la inceputul lunii septembrie in fiecare an orasul gazduieste marele Festival International de Arta Apolonia, care atrage artisti si iubitori de arta din toata Bulgaria dar si din alte tari.

Poze Sozopol, Bulgaria

Vacanta Sozopol, Bulgaria
Vacanta Sozopol, Bulgaria

Vacanta Sozopol, Bulgaria
Vacanta Sozopol, Bulgaria

Vacanta Sozopol, Bulgaria
Vacanta Sozopol, Bulgaria

Destinatii Bulgaria