Vacante Pomorie, Bulgaria


Orasul Pomorie are o populatie de 15.000 de locuitori si este situat pe o peninsula stancoasa destul de ingusta. De-o parte a orasului Pomorie se gaseste Marea Neagra si de partea cealalta se gaseste lacul Pomorie. Pomorie este asezat la 18 km nord de Burgas si cam la aceeasi distanta sud de Nessebar.

Cazare Pomorie, Bulgaria

Majoritatea turistilor folosesc cazarea la particulari. Printre hotelurile din oras cele mai populare printre turisti se numara Pomorie Hotel si Byala Kushta Hotel. Cazare la bungalou poate fi gasita in campingul Europa. In campingul Aheloy localizat la 8 km distanta de oras sunt locuri de campare a rulotelor si corturilor. Pentru a vedea oferta completa de cazare la hoteluri in Pomerie puteti folosi formularul de mai jos. Va afisa oferta de cazare in Pomorie de pe cele mai bune site-uri de rezervari online.

Obiective turistice Pomorie, Bulgaria

Pe langa plajele sale incantatoare, orasul atrage turisti cu ajutorul sanatoriului sau cu namol care are efecte curative. Acest sanatoriu a fost construit la 2 km de oras pe malurile lacului Pomorie. Efectele curative ale namolului din lac au fost descoperite inca din secolul 4 I.Ch. Cu toate acestea prima unitate de tratament cu namol a fost fondata aici abia in 1902. Namolul ajuta la ameliorarea unor afectiuni la sistemul osos si muscular, reumatism, sciatica, hernii de disc si altele. Ca monumente istorice exista doua biserici Biserica Transfigurarii din secolul al XVIII-lea si Biserica Maicii Domnului din secolul al XIX-lea. Ambele sunt intr-o stare foarte buna de prezervare. Prima dintre ele are un iconostas foarte valoros din lemn. Chiar in centrul orasului exista un basorelief al Sf. Gheorghe pastrat in manastirea Pomorie, care a fost ridicata in secolul al XVII-lea. La marginea orasului exista un mausoleu mormant al tracilor construit in secolul al III-lea. Mormantul este deschis spre vizitare. In apropiere de Pomorie exista si satul Sarafovo, la 6 km sud de Pomorie unde se gaseste de asemenea o plaja foarte frumoasa. Rezervatia naturala a lacului Atanassovo se afla la sud de Sarafovo intr-o laguna foarte mare. Candva lacul a fost un loc in care traiau o varietate foarte mare de specii de pasari dar construirea aeroportului Burgas pe de-o parte si dezvoltarea orasului pe de alta parte, a dus la micsorarea numarului acestora.

Poze Pomorie, Bulgaria

Vacanta Pomorie, Bulgaria
Vacanta Pomorie, Bulgaria

Vacanta Pomorie, Bulgaria
Vacanta Pomorie, Bulgaria

Vacanta Pomorie, Bulgaria
Vacanta Pomorie, Bulgaria

Destinatii Bulgaria