Pao de Acucar si telecabina din Rio de Janeiro


De pe platforma panoramica situata pe Pao de Acucar la o inaltime de 396 de metri deasupra nivelului marii, veti avea ocazia sa admirati unele dintre cele mai frumoase privelisti din Rio de Janeiro. Centrul orasului Rio, plajele din sud, Corcovado si Podul Niteroi se aliniaza la picioarele turistilor in toata splendoarea lor. De pe aceasta platforma foarte multi turisti afla de ce Rio de Janeiro este considerat unul dintre cele mai frumoase orase din lume.

Seara este momentul cel mai potrivit pentru o vizita pe Pao de Acucar, fiind momentul cand va veti putea bucura de frumusetea apusului de soare. Sunt in general de evitat zilele inorate dar si intervalele orare dintre 10 si 11 dimineata sau 2 si 3 dupa-amiaza cand multimea de turisti care invadeaza muntele poate fi coplesitoare.

Panorama de pe Pao de Acucar din Rio de Janeiro Panorama de pe Pao de Acucar din Rio de Janeiro

Doua telecabine transporta turistii pe varful Pao de Acucar. Acestea functioneaza de la 8:00 AM la 10:00 PM. Prima dintre telecabine porneste de la baza Praca General Tiburcio din Praha Vermelha si duce turistii pana la o inaltime de 220 de metri pe Morro da Urca unde deja va puteti bucura de o priveliste superba. Aici se organizeaza destul de des in weekend diferite petreceri unde distractia este la ea acasa.

A doua telecabina pleaca de la Morro da Urca pana pe Pao de Acucar. Odata ajunsi aici, respirati adanc si admirati privelistea care pare de-a dreptul rupta dintr-o lume de poveste. Cateva fotografii de pe varful Pao de Acucar va vor face sa va amintiti pentru totdeauna excursia in Rio de Janeiro.

Daca va incepeti vizita din zone cum ar fi Copacabana sau Ipanema, puteti lua unul dintre autobuzele 500, 511 sau 512 spre Praca General Tiburcio, locul de unde porneste prima telecabina. Ca alternativa, un taxi din Copacabana pana aici costa in jur de 15 reali.

Vizualizari: 250